Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Popularna Purgerica stiže u Babinjak Green River Festivala

U petak 04. rujna od 18h popularni Babinjak na Green River Festivalu ugostit će Josipu Šiklić, poznatiju kao Purgericu! Josipa Šiklić licencirani je turistički vodič za grad Zagreb, za engleski, talijanski, španjolski i hrvatski jezik.

Pod imenom Purgerica – koje predstavlja ime njezinog obrta, ali i njezin pripovjedački alter ego, već gotovo pune 3 godine radi posao koji jako voli, a taj je – pripovijedanje priča, za velike i male, o našem Zagrebu.

Često radi i besplatne tematske ture na hrvatskom jeziku za svoje sugrađanke i sugrađane u Zagrebu, kako bi ih motivirala da dodatno upoznaju svoj grad, da se zainteresiraju za neke njegove manje znane priče, ali i da budu prisutni vani, na njegovim ulicama i trgovima, dajući mu time ono najljepše što grad ima – šarm njegovih stanovnika i ritam suživota ljudi i starih građevina, spomenika, baštine.

Josipa je inače Istrijanka, odrasla u Pazinu, okružena pričama o štrigama i štrigunima, vampirima, trnoplesarima, dobrim divovima i neobičnim divicama koje grade kamene amfiteatre, pa je ljubav za svojom Istrom i prekrasnim starim pričama, kako se to popularno kaže, copy-pasteala na Zagreb, koji ju je nepovratno šarmirao još pred 18 godina, kada se ovdje doselila. Ljubav je i dalje postojana, a time su i ideje za storytelling i za tematske ture za Purgericu, sve brojnije i sve kreativnije.

Zašto ne biste prošetali Gornjim gradom u društvu Kradljivice Vremena ili neobične moderne kontese Nere?

Slične objave