Green River Festival: Odlična atmosfera, šarm i zanimljiva priča – a tek je prva godina

Malo kome bi palo na pamet upustiti se u organizaciju rođendanskog druženja za pet ljudi u ovim teškim vremenima, a još manje događanja koje bi trebalo trajati mjesec dana i okupiti mnoštvo posjetitelja. Da ovaj izazov bude još zanimljiviji, grupica entuzijasta odlučila je svoju priču graditi kod Hendrixovog mosta na Savi, tamo gdje je koncentracija slučajnih i namjernih prolaznika puno manja nego što je to npr. na istočnom kraku Lenucijeve potkove ili pak na gornjogradskom Strossmayerovom šetalištu. No, kako je ovdje riječ o ljudima koji imaju svoju viziju i vole izazove, tako su i ovaj izazov odradili vrlo elegantno i uspješno, a njihova priča je tek počela.

Šarm kojim odiše Green River Festival i fenomenalna priča koja ga opisuje su definitivno dobitne kombinacije zbog kojih vrijedi protegnuti nogice, provozati bicikl ili platiti 4 kune za tramvaj do okretišta Savski most, i uputiti se na trenutno najljepšu plažu u gradu. Ovo tek prva godina Green River Festivala, ali neki osjećaj govori da svakako nije i posljednja.

Zagreb je nekada bio poznat po svojim riječnim kupalištima, a ovaj je Festival ponovno oživio savsko kupalište s poznatim Babinjakom, čije su gošće poznate žene, koje svojim radom i entuzijazmom ostavljaju trag u našoj svakodnevici.

Zagreb je prvi domaćin ovog Festivala, koji sljedeće godine kreće na turneju po najvećim hrvatskim rijekama (Sava, Drava, Dunav). Događanje organizira udruga Priroda za sve uz podršku Pivovare Medvedgrad, FlixbusaFonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Toma palete i Svijeta trske.

Organizatorica festivala, Ana Rosandić, naglašava da Festival kroz praktične primjere želi približiti posjetiteljima primjenu obnovljivih izvora energije kao učinkovitih rješenja budućnosti te potaknuti ljude na upotrebu i u vlastitim domovima. Dugoročni cilj je kroz obnovljive izvore energije osiguravati električnu energiju za cijeli festival i u potpunosti postati neovisan o mrežnom sustavu. Tako bi se emisija CO2 svela na minimum i pridonijelo borbi protiv klimatskih promjena kao gorućeg problema današnjice. 

Navratite na sunčanac s ekipom, a povedite i klince i klinceze, jer za njih je ovo pravi raj – od radionica, crtaonica, mozgaonica pa do igara bez granica i sudjelovanja u pričopričama.

Želja je organizatora spojiti jučer i danas uz dodatak sutra pa će oživjeti i običaje nekadašnjeg kupališta uz tada popularne kartaške igre šnaps i preferans, plesnjake i VR kutak s projekcijama.

Ne zaboravite, Green River Festival planira uveseljavati sve posjetitelje do 20. rujna, stoga izlike poput godišnjeg odmora ili “nisam stigao/la jer sam spremao/la ispit” ovdje ne prolaze! Radno vrijeme je od ponedjeljka do četvrtka od 15:00 do 00:00, petkom od 15:00 do 02:00, subotom od 10:00 do 02:00 i nedjeljom od 10:00 do 00:00 sati.

Više informacija o programu Festivala pogledajte na FB stranici: Green River i Instagram: Green_River_Fest

Slične objave