Yes Feel Good Festival: Ovo je naš gastro odabir za doček yeseni

Novo godišnje doba uvijek sa sobom donosi novu čaroliju, a YES Feel Good Festival ispraća ljeto i pozdravlja yesen, koja nam uskoro stiže u raskošnim bojama. Strossmayerov trg od 16. do 27. rujna postaje domaćin i raskošnim jesenskim mirisima, od kestena i kukuruza do raznih gurmanskih iznenađenja. On je razigran, dodatno ozelenjen by Iris MBM, poziva na ples, uživanje u ritmovima u dobrom društvu, a i koketira sa slasnim jesenskim plodovima. Zeleni je brlog pozitive i dobrog osjećaja, a nudi yesenske specijalitete koje još kušali niste, a voljeli biste. 

U nastavku pogledajte naš odabir.

Market

Rižoto od graška s kozjim sirom, reduciranim acetom balsamicom i špekom

Ukusan, kremast s acetom koji daje svježinu i kiselinu inače pomalo okusom tupom grašku. Iznenađenje je prženi špek koji hrska pod zubima i daje zabavnu notu.

Rižoto sa sporo pečenim junećim obrazima

Mekan i sočni juneći obraz koji se fino stopio s hrskavom osvježavajućom rotkvicom.

Street’s

Yes Cheese Burger

(100% junetina hrvatskog podrijetla, burger sauce s pečenim paprikama, domaća rajčica, iceberg salata, prženi luk, tostiranje bućine sjemenke, kiseli krastavci, sir)

Prefin cheeseburger, sočan, pecivo mekano i sočno.

Chevos Sandwich

(100% junetina hrvatskog podrijetla, kajmak sauce, luk)

Jako ukusan i bogat obrok, dobro začinjeno i pečeno meso. Lepinja je malo suha ali ju je spasioo kajmak sauce koji joj je dao potrebnu sočnost.

Đurina hiža

Zagorski štrudl od sira, iz kamado grilla

Štrudl od sira je jako ukusan, sočan, pun nadjeva, mekan – pun pogodak!

Bučnica

Bućnica puna nadjeva ali smo podvojena mišljenja. Dok su neki zadovoljni okusom, drugima nedostaje ono nešto.

Centralna kućica

Hemp pesto snack + green mix

Namaz od konoplje je fantastičan kao međuobrok, začinjen i aromatičan, konoplja ne preuzima okus, a klice rotkvice i rikula na topu daju hrskavost i osvježenje.

Cheese Bar by Rene Bakalović

Ragu hobotnica

Preukusno jelo s mekanom hobotnicom, poseban aromatični okus mu daje sušena rajčica. Kruh mekan s velikim komadima maslina i hrskavom koricom. Čista petica!

Mangosta

Pumpkin mojito

(Rum 0,05, Limeta 0,02, Sirup bundeva 0,02, soda, menta)

Jednostavno osvježavajuć koktel, jako ukusan!

Le Kolač

Sladoled Apple Pie

(Pečene jabuke s cimetom, karamel, vanilija, crumble, 250ml)

Ok količina, no bilo bi još bolje da je okus izraženiji.

Više o festivalu:

Druge objave

Drveni neboder – izgrađen 1956.-1958. godine prema projektu arhitekta Drage Iblera

Poslovna poluugrađena dvokatnica sa stambenim osmerokatnim tornjem – zgrada...

Festival Cest is d’Best vraća umjetnost i veselje na zagrebačke ulice

Zagreb početkom lipnja ponovo postaje velika otvorena pozornica –...

Kuća Krmelić-Jelić iz 18. stoljeća uz Kapucinske stube u Mesničkoj ulici

U Mesničkoj ulici, na kućnom broju 16, nalazi se...

Buran politički život u 17. stoljeću: Urote, ratovi i oduzimanje srednjovjekovnih povlastica

Na samom početku 17. stoljeća, Zagreb i Hrvatska su...

Najstarija kuća Novog Zagreba uskoro postaje odmorište na biciklističkoj ruti Greenway

Na nasipu između pješačkog i Hendrixova mosta, skrivena između...

Pročitajte i ovo:

Kuća Krmelić-Jelić iz 18. stoljeća uz Kapucinske stube u Mesničkoj ulici

U Mesničkoj ulici, na kućnom broju 16, nalazi se poluugrađena dvokatnica s prizemnim uličnim krilom - kuća Krmelić-Jelić. Kuća je izgrađena polovicom 18. stoljeća na...

Buran politički život u 17. stoljeću: Urote, ratovi i oduzimanje srednjovjekovnih povlastica

Na samom početku 17. stoljeća, Zagreb i Hrvatska su osjećali posljedice rata između Habsburške Monarhije i Osmanskog carstva, a kada se rat završava –...

Najznačajnija kasnobarokno-klasicistička sakralna cjelina – Crkva sv. Ivana Krstitelja

Jednobrodna crkva s dvokatnim zvonikom u liniji glavnog pročelja sagrađena je 1795.-1800. godine na mjestu gotičke župne crkve, osnovane 1374. godine. Gradnja crkve pripisana...