Četvrtak, 30 studenoga, 2023

U Laubi će se od 06. do 17. ožujka održati izložba “Sunce” Ivana Karage

U Laubi će se u periodu od 06. do 17. ožujka 2018. godine održati izložba Sunce, čiji je autor Ivan Karaga.

Ivan Karaga predstavlja se serijom akrila na platnu ilustrativnog karaktera nastalih pod utjecajem digitalne ilustracije te kolorizma pop-arta i japanskih drvoreza. U njegovim radovima dominiraju primarne boje bez tonskih prijelaza. Inspiracija su mu članovi obitelji i različiti introspektivni procesi te fascinacija prirodom i makrosvijetom koji nas okružuje, prije svega Suncem – koje je i tema ovog ciklusa. Ciklus “Sunce” nastajao je spontano u razdoblju od 2013. do 2018. godine. Riječ je o jednostavnim kompozicijama reduciranih elemenata svedenih na znak. Autor vidi motiv Sunca kao simboličku poveznicu s ljudima i svijetom oko sebe.

Paralelno s platnima Karaga je razvio i vlastiti stil oslikavanja betonskih površina. Radovi u Selskoj ulici uvod su u njegovu novu fazu djelovanja.

Uz otvorenje izložbe “Sunce” Lauba će predstaviti i novi rad na unutrašnjem betonskom zidu – mural Ivana Karage “Bez naziva” koji će, uz trajno postavljene radove Ivana Kožarića, Marije Ujević Galetović i Siniša Majkusa i Mirona Milića ispred, te prostorne instalaciju Viktora Popovića i Ivane Franke u Laubi, postati novim radom u stalnom postavu Kuće za ljude i umjetnost.

Ivan Karaga (1977.) diplomirani je inženjer grafičke tehnologije (usmjerenje dizajn). Živi i radi u Zagrebu.

Ciklus izložbi Hrvatska umjetnost danas /2018. organiziran je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Otvorenje izložbe je 06. ožujka 2018. godine u 19 sati.

Slične objave