Spektakularnim Orient Expressom otvoren Ledeni park na Tomislavcu

U sklopu otvorenja manifestacije Advent u Zagrebu, Ledeni park je pretvoren u željezničku prugu najglasovitijeg vlaka na svijetu, “kralja vlakova i vlaka kraljeva” – Orient Expressa. Klizački klub Medo i klub sinkroniziranog klizanja Zagrebačke pahuljice te njihova posebna gošća, olimpijka i naša najbolja umjetnička klizačica svih vremena, Sanda Dubravčić Šimunjak, putovali su poznatom rutom od Pariza kroz Veneciju, te su stigli u Zagreb kasnih 20-ih i ranih 30-ih godina 20. stoljeća.

Podsjećamo vas na poziv da za svoje fotografije na Instagramu koristite hashtag #adventskolicegrada kako bi pokazali svijetu kako izgleda najbolji europski Advent iz perspektive Zagrepčana!

Upravo se u to vrijeme Zagreb, zahvaljujući ovoj luksuznoj željezničkoj liniji, ucrtao na kartu Europe kao neizostavna kulturna i društvena metropola poznata po bogatom društvenom životu i dekadentnim zabavama. Ova nezaboravna predstava na ledu nastala je pod redateljskom palicom Anje Maksić Japundžić, za raskošne kostime zaslužna je Dženisa Pecotić, a scenografiju je pripremio Miljenko Sekulić.

U nastavku pogledajte kako je izgledao ovaj spektakl kojim je otvoren Ledeni park na Tomislavcu.

Slične objave