VijestiDogađanja u ZagrebuSadržajan program u povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske

Sadržajan program u povodu obilježavanja Dana Hrvatske vojske

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska pozivaju građane i posjetitelje grada Zagreba na program svečanog obilježavanja 28. obljetnice Dana Hrvatske vojske, u subotu, 25. svibnja i nedjelju 26. svibnja 2019. godine u središtu Zagreba i na Jarunu.

Na Jarunu će u subotu i nedjelju, 25. i 26. svibnja biti izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme Hrvatske vojske. Za građane je organiziran i vojnički grah, od 13 i 17 sati.

U nedjelju, 26. svibnja 2019. godine program u središtu Zagreba počet će u 12,00 sati na Zrinjevcu prigodnim koncertom Orkestar Hrvatske vojske. Nakon toga, od 13,00 sati na Markovom trgu održat će se ceremonija Velika smjena straže, a od 14,00 sati na Trgu Bana Jelačića pripadnici Počasno-zaštitne bojne održat će prikaz ceremonijalnih radnji.

U poslijepodnevnim satima, u nedjelju 26. svibnja, program se nastavlja na Jarunu od 18,30 sati. Program Hrvatske vojske obuhvatit će ispaljivanje počasnih plotuna, atraktivne padobranske skokove, vojno akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, te pokaznu vježbu. Planiran je i nastup akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva “Krila Oluje”.

Ovogodišnja novost u Zagrebu je i avion MiG-21 Rudolfa Perešina, junaka Domovinskog rata, koji je izložen ispred Ministarstva obrane i koji građani mogu vidjeti sve do kraja ovog mjeseca.

Naslovne teme