Radojka Šverko nastupa na ZG JAZZ festivalu koji će se održati u Hrvatskom glazbenom zavodu

Sadržaj donosi zagrebackimagazin.hr

30. travnja obilježava se Svjetski dan jazza. Gotovo da nema boljeg načina za završiti proslavu jednog tako posebnog glazbenog dana od onog koji smo mi odabrali: koncertom Radojka Šverko Quarteta, koji će nastupiti u Hrvatskom glazbenom zavodu s početkom u 21 sat.

Umjetnička je istina da je Radojka Šverko jedna od najeminentnijih pjevačica u povijesti hrvatske glazbe. Radojka Šverko poznata je kao svestrana glazbenica koja s jednakim žarom i uspjehom pjeva pop, jazz, soul, world music, gospel, sakralnu i klasičnu glazbu. 

2018. godine objavila je jazz album As time goes by, koji je snimljen uživo – bez ijednog ponavljanja, izvorno, istinito, čisto kao suza, bez mijenjanja, nadosnimavanja ili bilo kakvih postprodukcijskih intervencija zvuka. Isti album završio je godinu kao drugi najprodavaniji album u našoj državi. 30. travnja imat ćete priliku čuti izbor Radojki najdražih pjesama upravo s tog albuma. Na festivalu ZG Jazz pratit će je njezini dugogodišnji suradnici i sjajni glazbenici: prof. Vladimir Babin (klavir), Henry Radanović (bas gitara) i Tonči Grabušić (udaraljke).

„Radojka Šverko dobitnica je odlikovanja Red Danice Hrvatske s likom Marka Marulića te pet Porina: tri za najbolju vokalnu izvedbu, za najbolji koncertni album i Porina za životno djelo. Ostvarila je uspješnu međunarodnu karijeru primivši mnogobrojna priznanja i nagrade. Njen predivan, moćan glas uvijek ispunjava dvoranu u potpunosti, bez obzira na to koliko velika bila, a svaki je njen nastup uzvišen i produhovljen te se i u izvedbama najzahtjevnijih dionica doima kao da ih pjeva s nevjerojatnom lakoćom. Duboko proživljavajući glazbu, svoju priču publici priča uvjerljivo, sugestivno i razgovijetno. Njezine izvedbe odaju umjetničku osobnost koja ima kontrolu i sigurnost, ona pjeva prirodno, muzikalno, predano, profinjeno, nježno samouvjereno, profesionalno i osjećajno; uvijek na visokoj estetskoj razini“, smatra ugledni glazbeni kritičar i vrhunski poznavatelj jazz glazbe, Davor Hrvoj. Stoga nemojte propustiti doći na koncert Radojka Šverko Quarteta i osjetiti kako je uvijek premalo vremena za uživanje u zvuku njezina baršunastog glasa, kao i muzikalnosti njezinih prijatelja glazbenika. Međunarodni jazz festival ZG JAZZ ponovno će Vam ugoditi.

Tekst: Press

Slične objave