Radionica izrade animiranog filma u Hrvatskom povijesnom muzeju

0
222

Povodom Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja, a u skladu s ovogodišnjom temom “Hiper-povezani muzeji: novi pristupi, nova publika”, Hrvatski povijesni muzej organizira radionicu izrade animiranog filma tehnikom stop animacije za najmlađu publiku.

Stop animacija jedna je od najjednostavnijih i najučinkovitijih načina stvaranja animacije. Nizanjem fotografija predmeta s malim pomakom postiže se dojam kretanja. Radionica započinje izradom scenarija filma koji je povezan s aktualnom izložbom “Nedostupna baština”, a temelji se na ilustracijama koje je za izložbu napravio poznati svjetski ilustrator Milan Trenc.

Hrvatski povijesni muzej

Ilustrirani likovi predstavljaju osobe iz hrvatske prošlosti koji će postati glavni junaci u novonastalom filmu. Fotografije se snimaju uz pomoć stativa i tableta, a zatim montiraju uz pomoć aplikacije za izradu filma. Polaznici će na taj način suvremenim tehnologijama interpretirati povijesne događaje i osobe te će ih svojom kreativnošću oživjeti u virtualnom svijetu.

Radionica je namijenjena za djecu od 10 do 14 godina.

Vrijeme održavanja: petak, 18. svibnja 2018. godine, od 16.00 do 18.30 Mjesto održavanja: Hrvatski povijesni muzej, Matoševa 9

Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu najavu na: pedagog@hismus.hr ili 091 1818 208