Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Prestižni humanitarni Lions Bečki bal ovog se svibnja vraća u Zagreb

Jedna od najprestižnijih svjetskih kulturno – zabavnih svečanosti ovog svibnja vraća se u Zagreb. S veseljem iščekivani, drugi po redu, Bečki bal u subotu, 05. svibnja 2018. godine s početkom u 20 sati u Kristalnoj dvorani hotela Westin predstavit će spoj klasične glazbe i plesa, profinjenog sadržaja i tradicionalnih bečkih gastro delicija.

Hotel Westin

Lions Klub Zrinjevac ovaj humanitarni bal organizira sa ciljem obilježavanja 100 godina djelovanja najveće svjetske humanitarne udruge Lions Clubs International i 27 godina humanitarnog  djelovanja Lionsa u Hrvatskoj.

Ovogodišnju balsku čaroliju otvorit će umjetnici plesnog centra Wiener Tanzkomitee pod vodstvom svjetski popularnog plesnog učitelja Michaela Badina, a uz pratnju austrijske klasične glazbe u izvedbi Bečkog orkestra Original Wiener Straus Cappelle. Kao posebna gošća bala, najljepše izvedbe iz hrvatskog i austrijskog operetnog repertoara predstavit će hrvatska sopranistica Antonella Malis.

Za potpuni ugođaj Bečkog bala u Zagrebu  plesnim podijem zaplesat će i plesači  Plesnog centra Zagreb by Nicolas. Drugi Bečki bal u Zagrebu upotpunit će vrhunska karta probranih vina, meni sastavljen od tradicionalnih delicija te prepoznatljiva Sacher torta koja će biti svečano rezana prije nego što sat otkuca ponoć ove jedinstvene večeri. Tradicionalnu svečanost i doživljaj prave balske čarolije upotpunit će prepoznatljivi dress code posjetitelja bala koji nalaže svečane večernje toalete za dame i tamna odijela za gospodu.

Međunarodna udruga Lions najveća je humanitarna organizacija u svijetu, osnovana na inicijativu biznismena Melvina Jonesa, a ove godine nastavlja obilježavanje 100 godina djelovanja. Lions klubovi diljem svijeta se zalažu za dobrobit brojnih skupina, a njihovi projekti prvenstveno uključuju pomoć slabovidnim osobama, mladima, pomaganje prilikom velikih prirodnih katastrofa, podizanje svijesti o opasnosti korištenja droga ali i mnogim drugim problemima današnjice.

Prvi hrvatski Lions klub osnovan je 1990. godine, a svojim humanitarnim akcijama u proteklih 28 godina prikupili su više od 20 milijuna kuna koje su utrošene za najpotrebitije humanitarne svrhe u Hrvatskoj. Dio prihoda od prodanih ulaznica ovogodišnjeg bečkog bala u Zagrebu, koji se odvija pod sloganom “LC Zrinjevac za tople domove Hrvatske Kostajnice” namijenjen je opremanju obiteljskih kuća nastradalih u klizištu za vrijeme poplave.

Više informacija o Bečkom balu u Zagrebu i prodaji ulaznica možete pronaći na stranicama Lions Hrvatska.

Slične objave