Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Pred nama je novo izdanje Dana otvorenog grada! Pogledajte program i lokacije

U nastavku pogledajte program ovogodišnjeg Dana otvorenog grada.

SUBOTA, 20. svibnja 2023.

1. ZAJEDNIŠTVO

Trg kralja Tomislava, 11 sati

Građanke, građani, turisti, imigranati, slučajni prolaznici… držat će se za ruke „crtajući“ impozantnu liniju preko Trga tvoreći živi lanac kao simbol progresivne ideje zajedništva i bolje budućnosti.
Dobro nam došli!

2. ODA MLADOSTI

Trg bana Jelačića, 12 sati

Na Trgu bana Josipa Jelačića, očekuje nas “Oda mladosti”, kao svojevrsni dijalog solidarnosti i povezanosti koji se događa kroz glazbu. Zbor sastavljen od sudionika svih generacija izvodit će poznate pjesme iz starih vremena, ali i današnjeg vremena, kao i pjesme o Zagrebu, svi su pozvani pridružiti se zajedničkoj zborskoj pjesmi.

3. FLASH MOB

Dolac, 12.45 sati

Na Dolcu, simbolu života grada, očekuje nas očekuje posebno plesno iznenađenje…

4. PLESNJAK

Zrinjevac, 19 sati

Zrinjevac će biti mjesto plesnjaka, otvorenog za sve građane, uz hitove iz 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća koje će izvoditi Robert Mareković & Swingers.

NEDJELJA, 21. svibanj 2023.

5. ZAGREBAČKA ŠANSONA

Zrinjevac – Paviljon, 11 sati

Ovaj događaj hommage je gradu u kojem živimo. Ivana Starčević i Matija Antolić pjevat će poznate zagrebačke šansone, a Marko Petrić pročitat će nekoliko ulomaka iz literature koja je posvećena starom Zagrebu, ali i pozvati građane da prepričaju osobne priče o gradu.

6. SPORTSKA MATINEJA

Europski trg, 12 sati

Nedjelja je rezervirana za sportsko jutro na Europskom trgu kojem se mogu pridružiti svi, od najmlađih do najstarijih, a družit ćemo se kroz razne rekreativne sadržaje koje su osmislili i organizirali članovi Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

7. BALET

Cvjetni trg, 16 sati

Na jednom od najpopularnijih zagrebačkih trgova zagrebačka Škola za klasični balet izvest će baletni program, od baletnih vježbi do ulomaka iz popularnih klasičnih i suvremenih baleta.

8. ZAČARANA ŠUMA

Park Tuškanac, 18 sati

Scensko događanje u režiji Ivice Buljana, odvest će građane u šetnju parkom Tuškanac i potragu za izvođačima koji će “skriveni” na određenim lokacijama u malim grupama recitirati poeziju, dijelove iz slavnih dramskih tekstova Shakespearea, Čehova ili Molliera, ali i izvoditi improvizirane situacije iz svakodnevnog života.

Kako je bilo prošle godine, pogledajte na linku u nastavku:

Tekst: Press

Slične objave