Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Otvorene prijave za besplatnu radionicu filmske kritike i analize

Kinoklub Zagreb organizira besplatnu dvomjesečnu radionicu filmske kritike i analize, a prijave za radionicu su otvorene do 23. ožujka 2018. godine.

Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike u pisanju kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na webu Kinokluba Zagreb. 

Prijave za radionicu otvorene su do petka, 23. ožujka 2018., a potrebno je poslati tekst o filmu s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova vršit će se selekcija, odnosno odabrati šest polaznika radionice.

Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u travnju i svibnju 2018. u prostorijama Kinokluba Zagreb, Trg žrtava fašizma 14.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Polaznici će biti dužni za vrijeme trajanja radionice usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine te jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović (Pentić) uz asistenciju Darija Devića.

Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com

Slične objave