Novi projekt platforme Lice Grada: Puls jednog grada

Definicija, s kojom je prvi put predstavljen portal Lice Grada, glasi: Lice Grada ima jedan cilj, a to je promocija vrijednosti, kulturne baštine, povijesti i ljepota Grada Zagreba.

Na razne se načine trudimo učiniti zagrebačke ulice, trgove, parkove, kao i život ulice, učiniti vječnim. Jedan od projekata koji je pokrenut s tim ciljem je i projekt Kulturna dobra grada Zagreba, kojim obilazimo fotografiramo razne lokacije u sklopu zaštićenih pojedinačnih kulturnih dobara grada Zagreba.

Kuća Leitner u Opatičkoj u sklopu projekta Kulturna dobra

Sredinom lipnja 2019. godine, odlučili smo se na još jedan projekt s istim ciljem, a on nosi naziv Puls jednog grada.

“Grad je živi organizam kojeg čine ulice i trgovi, priroda i arhitektura, a što je najvažnije: tradicija i ljudi. To je puls jednog grada.” glasi kratki opis najnovijeg projekta platforme Lice Grada.

U sklopu tog projekta upuštamo se u duge šetnje zagrebačkih ulicama i bilježimo život sa zagrebačkih ulica, kako one dišu i što one osjećaju. Ovaj projekt nema roka trajanja, nema nikakvih ograničenja niti određene teme.

Više o projektu možete pročitati na licegrada.hr/pulsjednoggrada, a sve fotografije nastale u sklopu zadanog projekta možete pronaći u našem sustavu Zbirka_LG klikom OVDJE.

Fotografije unutar projekta će se objavljivati i na portalu Lice Grada, a dosad objavljene članke možete pronaći OVDJE.

Slične objave