Srijeda, 28 veljače, 2024

Koncert grupe Letu Štuke na Europskom trgu u sklopu Cest is D’Besta

Na 22. po redu tradicionalnom zagrebačkom festivalu, Cest Is D’ Best, ne propustite 01. lipnja na Europskom trgu koncertni nastup priznate grupe Letu Štuke!

Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom “Letu štuke” objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je svrstala među vodeće alter-pop naslove te godine.

Singlovi kao što su “Mjesto za dvoje”, “Minimaliza”, “Tesla”, “Paranoja” i ostali koji su se našli na njihova dosadašnja tri studijska albuma u kratkom roku su im priskrbili kultni status među velikim brojem poklonika. Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvijek aktualna i bolna gdje kirurški precizno secira društvena stanja i događanja ono je što ovaj bend drži u samom vrhu glazbene scene s čvrstim uporištem u svim dijelovima Regije. Kvalitetni stihovi i kvalitetna glazba drže ih dugi niz godina u samom fokusu glazbene scene, a do sada su koncertno prošli sve značajnije festivale, klupske prostore i mjesta koja drže do svog programa. 

Kako I sama kritika naglašava: “…malo je grupa na ovim prostorima koje su svoje albume koncipirale na stilskoj raskoši poput Štuka, a još ih je manje koje su u tom šarolikom kolopletu uspijevale imati jasnu konciznu crtu prenošenja poruke”.

Letu Štuke u 2018. godini pripremaju izlazak svog četvrtog studijskog albuma kojeg su već najavila dva uspješna singla ‘Bože zdravlja’ i ‘Supermarket’.

Slične objave