Festival umjetničkih zastavica: Oko 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja svijeta

Od 10. do 20. kolovoza, u glavnom gradu Hrvatske će se održati Festival umjetničkih zastavica Zagreb, jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi.

Uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba u užem centru izložit će se oko 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja svijeta. Festival umjetničkih zastavica Zagreb se ove godine po prvi put samostalno predstavlja i odvaja od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, prikazujući najveći broj umjetničkih zastavica u 12 godina, koliko se izlažu u našem gradu.

Vrlo vrijedni i originalni umjetnički radovi izrađeni su u najrazličitijim tehnikama i moći će se vidjeti na sljedećim lokacijama: Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. Tema ovogodišnjeg festivala je „Identitet Europe (Europa intimno)“, a svaki autor je prikazao elemente kako vidi Europu danas kroz svoju likovnu interpretaciju.

Ovogodišnje nove zastavice će se izložiti na Zrinjevcu između drveća, a pristigle su iz 13 zemalja (Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja). Počasni gost umjetnik je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, g. Hanibal Salvaro iz Zagreba, a sudjelovat će još: dr. art. prof. Seija Ulkuminei iz Finske; Roberta Griffith iz SAD-a; prof. emeritus dr. sc. Vilko Žiljak; red. prof. art. Jadranka Fatur, akademska slikarica iz Zagreba te brojni drugi akademski umjetnici i prof. likovne kulture. Na ostalim lokacijama će biti izložene zastavice između uličnih svjetiljki i stupova s prošlogodišnjim temama i motivima koje su kreirali brojni poznati slikari i umjetnici.

Dvotjednim festivalom Zagreb će predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći Festival umjetničkih zastavica u Europi. Realizatori programa su Kraljevi ulice i njihov kreativni tim na čelu s dr. art. Dijanom Nazor Čorda, dok logo potpisuje Boris Ljubičić. Pozivamo sve da posjete Festival, uz pridržavanje epidemioloških mjera i socijalne distance.

Tema ovogodišnjeg festivala je Identitet Europe (Europa intimno).

U nastavku pogledajte fotogaleriju Festivala umjetničkih zastavica u centru grada.

Slične objave