Danas se na Trgu Republike Hrvatske održao Dan otvorenoga trga

Danas se na Trgu Republike Hrvatske održao Dan otvorenoga trga u kojem su sudjelovali Hrvatsko narodno kazalište, Hrvatski školski muzej i Muzej za umjetnost i obrt.

U sklopu bogatog programa Hrvatskog narodnog kazališta, mnogobrojni posjetitelji su mogli čuti mnoge zvuke klasične glazbe.

U predvorju HNK-a nastupio je Orkestar HNK kojim je dirigirao Marcello Mottadelli s glazbenim točkama: Nabucco (Verdi) i Cavalleria Rusticana (Mascagni).

Kod Zdenca života nastupili Su Valentina Fijačko Kobić i Stjepan Franetović s Puccinijevim La Boheme – “O Soave fanciulla”.

Atraktivan nastup imala je Dubravka Šeparović Mušović, ispred same zgrade HNK-a, s Verdijevim Trubadurom – “Stride la vampa”.

Na pozornici istočne tratine posjetitelji su mogli popiti kavicu s glumcima – na mnogobrojna pitanja odgovarali su Barbara Vicković i Bojan Navojec.

Ispred HNK-a smo mogli čuti Čarobnu frulu W. A. Mozarta u izvedbi Jasne Zebić i Ozrena Bilušića.

Na zapadnoj tratini posjetitelji su mogli vidjeti baletne vježbe i karakterne plesove Baleta HNK i učenika Škole za klasični balet.

To je samo mali dio onoga što su posjetitelji mogli vidjeti oko zgrade HNK na ovogodišnjem izdanju Dana otvorenoga trga.

Više fotografija:

http://licegrada.media/dan-otvorenoga-trga-kod-hnk-a/

Slične objave