Prefini gastro specijaliteti na terasi hotela Esplanade: Posjet Fuliranju

Prekrasna zagrebačka ljepotica, hotel Esplanade, domaćin je popularnome Fuliranju na atraktivnoj Oleander terasi od 2. prosinca sve do 1. siječnja 2022. godine, a u tom će periodu svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata, biti domaćin svim Zagrepčankama i Zagrepčankama, kao i turistima, željnim dobre hrane.

Dvanaest ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a, kao i odlični glazbenici s nestrpljenjem očekuju posjetitelje. Fuliranje ove godine obilježava svoj deseti rođendan. Od prvog izdanja u Tomićevoj ulici, posvećenog legendarnom gosponu Fuliru, pa do onoga 2019. na Strossmayerovu trgu, ovo se događanje ušuljalo u srca Zagrepčana, no i mnogobrojnih posjetitelja našega grada.

Često se spominje kao “ono mjesto” s vrhunskom gastro ponudom i glazbom. Dobra urbana atmosfera u kombinaciji s ponekim toplim koktelom i dobrim društvom sigurno će biti odabir mnogih i za Badnjak i doček Nove. Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima, samo su dio ovogodišnjeg glazbenog line-up-a.

Ove godine Fuliranje se predstavlja s partnerima, agencijom MPG i hotelom Esplanade, koji su prepoznali tu dobru vibru, tradiciju i recept za desetogodišnji uspjeh. 

Posjet terasi Oleander iskoristili smo nekoliko specijaliteta kućice Beg’s Plant Based Butchery koja se premijerno predstavila na ovogodišnjem fuliranju. Apsolutni hit je Beg’s Chocko Cilli koji je u tacosima ugostio neočekivani sastojak – tamnu čokoladu.

Ovu smo kombinaciju zalili crnim čajem koji je “nadograđen” rakijom od marelice i limunom.

Kod kućice Beg’s Plant Based Butchery još moramo istaknuti i veliku i ukusnu porciju Beg’s Santa Balls (meatballs u pecivu s topljenim sirom) i Beg’s Mac & Cheeze.

Kao i uvijek, na Fuliranju je ogroman izbor sjajnih gurmanskih specijaliteta, zbog čega je teško odabrati meni, no nama se na stolu našla i kranjska kobasica (Institut za kobasice by Mate Janković), te Truffle panceta (Chef’s burgers)

‘Kako su ove godine izostali brojni blagdanski sadržaji u ovom dijelu grada, krenuli smo u pripremu božićnog programa na terasi, a osobito nam se svidjela ideja da se Fuliranje, kao već etablirani, isprobani i atraktivni koncept, koji nosi jedan poseban duh Zagreba, organizira upravo ovdje na kultnoj terasi Oleander i to na jednoj višoj razini. Hotel gaji posebnu vezu sa Zagrepčanima, a na njegovoj terasi Oleander sklapala su se prijateljstva i događale nove ljubavi. Upravo zato, vjerujem da je Esplanade pravi izbor za ovakav događaj, koji donosi veselje te privlači posjetitelje željne druženja. Bogati program, kreativna ponuda hrane i pića, bajkovita dekoracija, kao i prekrasna lokacija na kojoj se nalazi ovogodišnje jubilarno deseto izdanje Fuliranja dobitna su kombinacija da Zagrebu i Zagrepčanima, ali i mnogim inozemnim gostima omogućimo poseban doživljaj“ Istaknuo je Ivica Max Krizmanić, direktor hotela Esplanade.

Za ulazak na događanje obavezna je covid potvrda, a važno je i poštivanje svih epidemioloških mjera. 

Fotografije: fotografijezagreba.hr

Više ovogodišnjih adventskih objava možete pronaći klikom ovdje licegrada.hr/tag/advent-u-zagrebu-2021

Slične objave