Petak, 8 prosinca, 2023

Aktivnosti kazališta Gavella za vrijeme sanacije oštećenja nastalih u potresu u ožujku

Zbog oštećenja izazvanih potresom kazalište “Gavella” – radi detaljnog tehničkog pregleda i sanacije štete – do daljnjega neće moći igrati predstave u svojoj dvorani u Frankopanskoj. No to ne znači da se staje s produkcijskim planovima i aktivnostima, pa se tako nastavlja rad na predstavi”Usidrene”, po tekstu Elvisa Bošnjaka i u režiji Anastasije Jankovske, koja nastaje u koprodukciji HNK Split, HNK Zadar i GDK “Gavella”, a koja će svoju praizvedbu imati u kolovozu, na Splitskom ljetu.

Ubrzo počinju probe za drugu koprodukciju, “Višnjik” A. P. Čehova iredatelja Dražena Ferenčine, u kojoj Gavella udružuje snage s HNK u Osijeku i Osječkim ljetom kulture, u sklopu čijeg programa je planirana i premijera u srpnju.

Uz spomenuta dva naslova, u tijeku je i rad na projektu “Sanjam(o)predstavu” gdje, pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića, glumice i glumci našeg ansambla snimaju seriju prizora koji će se prikazivati u sklopu Gavelline daleKOVIDnice te će publika biti pozvana predložiti im nastavke, nakon čega će se možda održati i izvedbe uživo, u nekom od gradskih prostora na otvorenom.

Tu je i mali kazališni kviz “Bez guglanja, molim!”, kao i snimke predstava kazališta Gavella, koje se još uvijek mogu pogledati.

Sve informacije o kazalištu Gavella možete pratiti na njihovim web stranicama klikom ovdje.

Slične objave