Otvorenje izložbe Ukradena baština u Atriju Muzeja Mimara

Muzej grada Iloka i Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji sa Muzejom Mimara predstaviti će izložbu pod nazivom Ukradena baština / Stolen heritage, kustosice Andree Rimpf.

Izložba je realizirana u sklopu projekta Europske godine kulturne baštine 2018., a otvorenje će se upriličiti u Atriju Muzeja Mimara 28. rujna 2018. godine s početkom u 15.00 sati. Istog dana Ministarstvo unutarnjih poslova ima svečani program te službeno obilježava Dan policije i blagdan sv. Mihovila nakon čega će uslijediti i otvorenje zajedničke izložbe.

Cilj izložbe je educirati, informirati i preventivno djelovati u sklopu zaštite kulturne baštine od nezakonitog izvoza i uvoza kulturnih dobara i prijenosa vlasništva.

Kako bi se javnost uputilo u pravnu problematiku na izložbi će se moći saznati informacije o nekim od najvažnijih međunarodnih propisa kao i o nacionalnim propisima o zaštiti kulturne baštine.

Važno je upozoriti na gubitak kulturnog naslijeđa zajednice, a Muzej grada Iloka kroz virtualnu izložbu prikazuje neka od najvrjednijih umjetnina koja su ukradena iz muzejske ustanove za vrijeme Domovinskog rata i za kojima još traje potraga.

O izložbi se upoznajte više putem aplikacije za izložbu dostupne na Google play trgovini pod nazivom Stolen heritage.

Izložbu možete pogledati do 07. listopada 2018. godine.

Slične objave