Utorak, 5 prosinca, 2023

Završeno premijerno izdanje međunarodnog dječjeg festivala Zagifest

Tjedan ispunjen emocijama, pozitivnom energijom, prijateljstvom, druženjem i pjesmom – tako bi se ukratko moglo opisati premijerno izdanje međunarodnog dječjeg festivala Zagifest koji je, nakon punih pet dana, završio finalnom večeri u Histrionskom domu.

Foto: Martina Cvek

Šesnaest natjecatelja iz brojnih europskih zemalja, atraktivne koreografije i scenski nastupi te odlične interpretacije autorskih, nikad izvođenih pjesama, obilježile su prvo izdanje koje se održalo pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Gradske skupštine grada Zagreba. Dobitnica prvog povijesnog Grand Prixa, četrnaestogodišnja je zvijezda iz Makedonije, vrsna vokalistica i talentirana glazbenica Mina Blazhev.

Foto: Martina Cvek

Osim natjecateljskog dijela, festival ima još jedan veliki cilj – povezivati djecu iz različitih etničkih i vjerskih sredina, učiti ih razumijevanju i toleranciji te stremiti nadilaženju kulturnih razlika među djecom iz cijelog svijeta. Tako su svi sudionici uživali i u brojnim zanimljivim sadržajima koji su im uljepšali boravak u najvećoj hrvatskoj metropoli.

Foto: Martina Cvek

Osim posjeta gradskom centru, posebno su se oduševili zoološkim vrtom te Muzeju iluzija, a kako je ipak riječ o mladim pjevačima, opušteno karaoke zabava ipak ih je najviše razveselila. Poruka ljubavi čula se na svakom koraku, a himna festivala Ljubav samo ljubav, pjevala se na svakom koraku. Festival su posjetili i predstavnici World Association of Festivals, a hoće li iZagifest postati članicom ovog prestižnog društva organizatori će saznati u narednim mjesecima.

Slične objave