Subota, 13 travnja, 2024

Vruća kazališna veljača u kazalištu Knap! Pogledajte koje vas predstave očekuju

U veljači se u kazalištu Knap očekuje velika gužva! Naime, odigrat će se čak 13 kazališnih izvedbi u 29 dana! Radi se o kvalitetnim izvedbama s renomiranim glumcima, a svoje kazališne apetite zadovoljiti mogu svi, od ljubitelja komedija, drame, monodrame, stand up komedije i plesne hip hop predstave

Pa krenimo…

Najnovija kazališna poslastica u produkciji samog Knapa zove se „NUSPOJAVE“ .

Od same premijere( koja se održala u listopadu 2019.) ovaj hit bio je rasprodan u svim dosadašnjim izvedbama!

Nastao u režiji Marija Kovača, a prema zbirci kratkih priča Woodya Allena “Side effects” iz 1975.,  to je ujedno i prvo postavljanje Woody Allena na kazališne daske u Hrvatskoj!

Posebnost ovog kazališnog komada je duhovito obrađivanje piščeve omiljene teme urbane otuđenosti i neurotičnog nesnalaženja tipičnog intelektualca u urbanom svijetu s puno simpatija za životne “luzere”.

U predstavi glume sjajni Ivan Đuričić, Jelena Perčin, Filip Riđički i Iskra Jirsak.

Predstava je na rasporedu: 16. i 29.2.2020.

Slijede dobro znani hitovi poput crnohumorne komedije „Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto“ koja igra na samo Valentinovo 14.2.2020. te legendarna i kultna predstave Saše Anočića „Smisao života gospodina Lojtrice“ (22.2.2020.) koja je na sceni Knapa već četrnaestu godinu zaredom.

Komedija „Kod kuće je najgore“ nastala je prema zbirci humoreski E.Kishona,  a nakon kraće stanke, ponovno je na repertoaru Knapa.

Kishonovoj toploj, obiteljskoj komediji vesele se i mali i veliki, a zanimljivo je da je i spomenuta predstava obavezna lektira u osnovnim školama. (na repertoaru 8. i 21.2.2020.)

Osim gore navedenih knapovih hitova, veljaču će obilježiti i brojne suradnje s drugim kazalištima i umjetničkim organizacijama.

Izdvajamo komediju „Iskrica“ koja je u produkciji Erato Teatra nastala na temelju istoimenog  književnog djela Branimira Farkaša.

U Iskrici glume sjajni Ana Begić i Siniša Popović, a priča prati upoznavanje jednog , naizgled, nespojivog para.

Iskrica je na rasporedu 1. i 13.2.2020. u 20h

U veljači valja izdvojiti i gostujuću predstavu „Gospodin Kolpert“ (Binocular Teatar) , svojevrsni spoj Ayckbourna i Tarantina (7.2.2020. u 20h) te psihološku dramu prema djelu Milana Begovića „Bez trećeg“ (Gala Teatar) u kojoj režiju i glumu potpisuju, već dobro uhodani duo,  Matija Prskalo i Mladen Vulić.

(28.2.2020. u 20h)

Jedna od zanimljivosti koja zaslužuje pažnju je i plesna predstava pod nazivom „Moja mama kuha bolje od tvoje“(27.2.2020. u 20h)

Radi se o hip hop i break dance predstavi u kojoj će vas svojim vratolomijama zabavljati članovi plesne skupine NoStress Crew.

Slične objave