Sve objaveUlazimo u vrijeme koje nam donosi ono lice grada kojem se najviše...

Ulazimo u vrijeme koje nam donosi ono lice grada kojem se najviše veselimo

Nakon nekoliko mjeseci „mraka“ i niskih temperatura, koje su nerijetko padale i debelo ispod minusa, teško u glavi imati sliku Zagreba prekrivenog suncem i ljude kako na sebi nose sve laganiju odjeću. Kako bi naši meteorolozi rekli – „slojevitu“.

Jutarnja šetnja Tkalčom

S početkom ožujka, susrećemo se sve više baš s tim kadrovima – pune se terase kafića i ulice, ljudi su raspoloženiji, s ushićenjem gledaju na grad kroz prozore svojih ureda/učionica i jedva čekaju da naprave korak koji će im donijeti toplinu sunca na lice.

Osvježenje na Zrinjevcu

Maksimirske livade su se počele šareniti, sve se češće čuje dječji smijeh s kvartovskih igrališta, a najambiciozniji počinju svoj tromjesečni put ka klesanju tijela iz snova kako bi ga ponosno pokazivali na plaži. Došlo je i to vrijeme kada je dan sve duži, zbog čega smo automatski bolje raspoloženi. Nema više mraka u 16 sati, dan će se produljivati sve više i više dok ne dosegne svoj vrhunac u lipnju, koji je tu, odmah „iza ugla“.

Rokov perivoj

Osim što sunčev vitamin D djeluje pozitivno na sve, dolazi i vrijeme sve šarenijih i ljepših fotografija koje ćemo s guštom raditi, sve inspirativnijih i poučnijih tekstova koje će pisati vrijedni trojac ovog bloga, sve je nekako… ljepše!

Iako i zima ima svoje čari, najviše se veselimo baš ovakvom licu grada.

Naslovne teme