Petak, 8 prosinca, 2023

U tijeku su pripreme za održavanje manifestacije “Muzeji izvan muzeja”

U tijeku su pripreme za održavanje manifestacije “Muzeji izvan muzeja” koja će se otvoriti 16. svibnja na spoju Bakačeve i Cesarčeve ulice.

Projekt “Muzeji izvan muzeja” zamišljen je kao svojevrstan iskorak i izlazak muzeja izvan muzejskih prostora, kako bi u znatnoj mjeri približio bogatu kulturnu baštinu posjetiteljima među kojima je sve više turista, a istovremeno poboljšao interakciju muzeja i posjetitelja putem novog medija i otvorenog, javnog prostora.

Na fotografijama možete vidjeti konstrukciju tzv. u MIM “paviljona”. Riječ je  impozantnoj i atraktivnoj instalaciji izgrađenoj od prozračne drvene strukture, a u obliku ogromnog gnijezda, u čijem “krilu” su smješteni muzeji sudionici: Hrvatski prirodoslovni muzej (inicijator i nositelj projekta), Arheološki muzej u Zagrebu, Muzej za umjetnost i obrt, Muzej suvremene umjetnosti i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Svaki od muzeja sudionika predstavit će se pomno osmišljenom prigodnom ekspozicijom, a sudjelovat će i u organizaciji popratnih sadržaja ovog kulturnog događanja (radionicama, predavanjima i sl.). Tijekom dana, u paviljonu će se, uz izložbe, odvijati i brojne stručne radionice, a u večernjim satima predavanja i prezentacije. 

Više o manifestaciji “Muzeji izvan muzeja” možete pročitati u našem članku Pet zagrebačkih muzeja sudjeluje u projektu “Muzeji izvan muzeja”.

Slične objave