Srijeda, 28 veljače, 2024

U lipnju će se održati 35. izdanje Tjedna suvremenog plesa

Tjedan suvremenog plesa u 2018 godini slavi 35. izdanje. Ovo je međunarodni festival sa naduljom tradicijom u Hrvatskoj te jedan od najvećih u regiji na temu suvremenog plesa. Višeslojno je integriran u europske i svjetske tokove te je bitno pridonio prisutnosti hrvatskih plesnih umjetnika na međunarodnoj plesnoj sceni. 2010. godine predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić dodijelio je Povelju Republike Hrvatske Tjednu suvremenog plesa, a za osobite zasluge u razvoju umjetnosti suvremenog plesa u Hrvatskoj te međunarodnoj suradnji.

2017. godine Festival je dobio posebno priznanje Federacije Europskih Festivala a za postignute uspjehe: EFFE LABEL (Europe for Festivals/ Festivals for Euorope). Festival organizira Hrvatski institut za pokret i ples: neprofitna, nevladina organizacija u kulturi sa ambcioznom vizijom dinamičnog razvoja suvremenog plesa u Hrvatskoj unutar međunarodnog konteksta.

Ovogodišnje izdanje Tjedna suvremenog plesa održat će se u periodu od 06. do 12. lipnja 2018. godine, a sve dodatne informacije možete pronaći na njihovim stranicama.

Slične objave