Četvrtak, 1 lipnja, 2023

U Kazalište Trešnja stiže Šenoina povjestica “Postolar i vrag”

Poznata Šenoina povjestica, Postolar i vrag, nastala prema motivima narodne bajke, može se pogledati ovog vikenda u istoimenoj predstavi u Kazalištu Trešnja.

“Na Šenoinu štivu odgojene su brojne generacije, naučene mnoge lekcije o ljepoti i dobru, vjeri i nadi, prijateljstvu i slozi, ljubavi za svoj narod, njegovu zemlju i jezik.” (Vinko Brešić)

Foto: Damil Kalogjera / Kazalište Trešnja

Redateljica Saša Broz poznatu je priču smjestila u današnje vrijeme bešćutnog konzumerizma. Ljudi rade više, kako bi imali više, kako bi mogli trošiti više. I tako u krug, iz dana u dan. U vrijeme kada se sreća traži u posjedovanju stvari, Šenoin antologijski stih kao da nas sve opominje: Ide vrijeme, dođe rok, eto vraga, skok na skok

U arhetipsku priču o dobru i zlu ugrađeni su i komični elementi koji proizlaze iz sukoba onoga što mislimo da nam treba i onoga što nam doista treba. Autorski songovi Borne Šercara zasigurno će približiti taj lektirni naslov vašim školarcima te ih potaknuti na čitanje i promišljanje Šenoinog vrijednog književnog djela.

Foto: Damil Kalogjera / Kazalište Trešnja

Predstavu možete pogledati u Trešnji u subotu, 14. travnja 2018. godine s početkom u 17 sati i u nedjelju, 15. travnja 2018. godine u 11 sati.

Cijena ulaznica je 40,00 kuna.

Slične objave