Ponedjeljak, 26 veljače, 2024

Tribute bend Neki novi klinci, glazbeni kviz i Babinjak na Green River Festu

Som Jura, sa zagrebačkog jezera Jarun, odlučio je posjetiti Green River. Udruga Slama Art i umjetnik Nikola Faller, u suradnji s organizatorima festivala, izrađivat će od utorka do četvrtka na Savi kod Hendrixovog mosta slamnatog soma, dugog osam metara. Na rep će mu instalirati solarne panele pa će svjetliti u mraku i vjerujemo postati najpopularniji zagrebački photo point. Utorak je idealan dan za edukativno društvene igre. Okušajte se u jednoj od njih: Nisam za bacit’, svratite od 19 h i osvojite vrijedne nagrade. Već su popularni razgovori pod vedrim nebom u Babinjaku, a ove srijede oko 19.30 svoje će stavove i razmišljanja podijeliti Mirela Holy, bivša ministrica zaštite okoliša, predavačica na veleučilištu Vern, autorica slikovnica i žena s političke scene.

Glazba ne poznaje granice pa će afrički ritmovi obojiti Green River u četvrtak navečer. Kaira Kella, afro groove bend, izvodi pjesme zapadnoafričkih ritmova na jeziku mandinka. U petak, 15.7 stage zauzima Sanja Pandurić dugogodišnja DJ’ica kultnog kluba Purgeraj, a to znači samo jedno – dobra zabava i čagica do iza ponoći.

No to nije sve, jer čak dvije glazbene poslastice stižu u subotu – Radionica đembe bubnjanja oko 19.30 i koncert Neki novi klinci, a u glazbenom ruhu završavamo tjedan. U nedjelju vam izazov „baca“ Marina Orsag na glazbenom kvizu Sluha i igara – smijeha i dobre vibre nedostajati neće, ma samo nek’ se kreće.

Tekst: Press

Slične objave