Tjedni raspored u MUO uz izložbu “Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost”

I ovaj tjedan Muzej za umjetnost i obrt nastavlja sa zanimljivim programom besplatnih predavanja i radionica vezanih uz izložbu Šezdesete u Hrvatskoj- mit i stvarnost.

Tako će se danas, 17. svibnja u 19 sati u MUO održati predavanje profesora emeritusa Joze Previšića na temu Marketing u Republici Hrvatskoj u 1960-ima. Predavanje je prvo u nizu od ukupno pet predavanja i jedne radionice koje će održati ugledni profesori s katedre za Marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u sklopu suradnje s Muzejem za umjetnost i obrt uz izložbu Šezdesete u Hrvatskoj- mit i stvarnost.

Ova suradnja dati će poseban doprinos razumijevanju začetaka marketinga šezdesetih godina te posebice njegov razvoj i primjenu u području marketinga u kulturi, a koordinatorica predavanja bit će mr.sc. Vesna Jurić Bulatović, voditeljica Odjela za marketing i veze s javnošću MUO.

U sklopu Međunarodnog dana muzeja 18. svibnja, MUO će osigurati svim posjetiteljima slobodan ulaz u Stalni postav Muzeja. Isti dan u 17 sati, na dan kada je 1961. započeo prvi Muzički biennale Zagreba, održat će se stručno vodstvo uz izložbu Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost na temu Muzički biennale Zagreb i suvremena hrvatska glazba uz izbor snimaka dokumentarnih i glazbenih emisija o Milku Kelemenu iz arhiva HRT-a koje će komentirati akademik Nikša Gligo i muzikologinja Seadeta Midžić.

Dan kasnije, 19. svibnja od 10 do 14 sati u Muzeju će se održati gostujuća radionica POP–ART, OP–ART: TEKSTIL I RUČNI RAD u organizaciji Pedagoškog odjela MUO. Nakon razgleda izložbe slijedit će kratki uvod u temu POP-ART i OP-ART, pravcima u umjetnosti iz razdoblja 60-ih godina koji će biti vizualni poticaj za radionicu crtanja koncem po tekstilu, odnosno izrade tekstilnih kolaža šivanjem. Voditeljice radionice biti će izv. prof. art Koraljka Kovač Dugandžić i predavačica/asistentica Lea Popinjač s Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu.

Za sve koji žele doživjeti izložbu Šezdesete uz stručna vodstva, ona su na programu svaki tjedan četvrtkom i subotom u 11 i 17 sati.

Jednako zanimljiv i raznovrstan program nastavlja se i sljedeći tjedan i tako sve do kraja rujna. Više o programima i rasporedu na www.muo.hr

Slične objave