Nedjelja, 29 siječnja, 2023

Svečani koncert i promocija monografije Zagrebačkog orkestra ZET-a

Zagrebački orkestar ZET-a reprezentativni je orkestar Grada Zagreba, promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske, dobitnik dijamantne diplome Hrvatskog sabora kulture za veliki doprinos u očuvanju hrvatske kulture, te Medalje Grada Zagreba, kao zagrebački simbol, pečat i institucija koja traje 95 godina. 

Kako je krajem 2021. godine voditeljica projekata orkestra Jelena Horvatinec najavila, Zagrebački orkestar ZET-a je u 2022. godini nebrojenim koncertima po Hrvatskoj i inozemstvu obilježavao svoju veliku 95. obljetnicu postojanja i neprekinutog djelovanja i nakon one najznačajnije – audijencije kod Pape Franje i koncerta klasične glazbe u Papinskom hrvatskom zavodu svetog Jeronima u Rimu, kao zagrebački orkestar završava obilježavanje u zagrebačkom hramu kulture – Lisinskom. Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, Zagrebački orkestar ZET-a 29.10.2022. održati će Svečani koncert i promociju monografije Orkestra – 95 godina postojanja i neprekinutog djelovanja u Maloj dvorani Lisinski, s početkom u 20 sati.

Na repertoaru će se nalaziti najpopularnija djela s područja filmske glazbe u Hrvatskoj. Radi se o glazbenim temama iz legendarnih filmova i televizijskih serija koje potpisuju najveći hrvatski skladatelji filmske glazbe svih generacija: Arsen Dedić, Alfi Kabiljo, Živan Cvitković, Pero Gotovac, Miljenko Prohaska i Dalibor Grubačević.Gosti: Dječji zbor Zagrebački anđeli koje vodi Vitomir Ivanjek

Tekst: Press

Slične objave