Subota, 13 travnja, 2024

Četvrt filma na Kegliću u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca

Centar za kulturu i film Augusta Cesarca predstavlja Četvrt filma koje će se održati 20. lipnja 2020. godine na Trgu Francuske Republike (Keglić, rukometno igralište Metalac) – ulaz slobodan!

Program:

19:30 h

Dječja predstava za uzrast 5+

Lutkarska organizacija koju fakat trebamo – LOFT

LOVCI NA SNOVE 

(trajenje 35 min)

Autorski projekt tima za snove koji fakat trebamo!

lovci na snove: Neven Matoša i Bruno Kontrec

arhitektica snova: Morana Dolenc

spiritus movens lovaca na snove: Petra Prša

analitičarka snovidbenih procesa: Anja Pletikosa

tvorac šumova, tonova i zvučne kulise snova i svijeta izvan njih: Luka Vrbanec

tvorac realnih i imaginarnih osvjetljenja snova: Ivan Štrok

Junaci predstave, lovci na snove, rade u tvrtki specijaliziranoj za djecu-spavače. Noću šeću po snovima u nastojanju da ih sakupe, obrade i pohrane te se pobrinu da se spavanje odvija bez ometanja. Oni mirno brinu o zdravom snu male spavačice Franke sve dok jedne noći Franki u san ne uđe jedan problem, a naši junaci moraju riješiti stvar.
 
Kroz magičnu inovativnu koreografiju pokreta, predmeta i zvuka Lovci na snove predstavljaju vožnju karuselom po dječjem snivanju koja svoju publiku uči zapamtiti, analizirati i prihvatiti
svoje snove ma kakvi oni bili, jer se iza snovitih slika kriju upravo njihove vlastite misli, želje i strahovi. Lovci na snove odgovorno tvrde da prihvatiti i zavoljeti svoje snove znači prihvatiti i zavoljeti samoga sebe – onakav kakav jesi!
 
Za sve dobro i loše, za sve lijepo i manje lijepo oni su nam tu! Lovci na snove, čuvari mašte i živih snivajućih slika svakog malog djeteta u dobi od 3 do 93 godine. Lovci skupljaju, čiste, štite i zajedno s nama istražuju sva četiri kuta okrugle površine Sna!  

20:00 h

KLAUN BALONKO

Trikovi i figure od balona

20  – 21 h

CRTANJE VAŠIH PORTRETNIH KARIKATURA

Karikaturist: Ivan Sabolić

21 h

PROFESOR BALTAZAR, ANIMIRANI FILMOVI

Distribucija: Zagreb film

21. 15 h

MEDENA ZEMLJA

Žanr: Dokumentarni

Izvorno ime: Honeyland

Godina: 2019 | Trajanje: 87 min

Redatelj: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov

Glazba: Foltin

Država: Makedonija

Fotografija: Fejmi Daut, Samir Ljuma

Distribucija: Restart

Medarica Hatidže živi s bolesnom majkom i pčelama u izoliranom makedonskom planinskom mjestašcu.  Njihov težak, ali harmoničan suživot neočekivano uzdrma dolazak novih susjeda. Mnogobrojna i glasna obitelj predvođena beskrupuloznim pater familiasom Huseinom nastanjuje svoju kamp prikolicu pored Hatidžine kamene nastambe.

Medena zemlja fascinantan je film u kojem se ogleda suvremeni odnos čovjeka prema prirodi – njegova beskrupulozna eksploatacija i zanemarivanje u slijepoj utrci za maksimiziranjem profita. Svjetsku premijeru imao je na Festivalu Sundance, gdje je nagrađen za najbolji dokumentarni film, a za Oscara se natječe u čak dvije kategorije: za najbolji strani i najbolji dokumentarni film.

Pratite sve informacije vezane uz događanje na na www.centarcesarec.hr i www.facebook.com/CentarAugustCesarec

U slučaju otkazivanja programa zbog kiše program će se održati 26. lipnja!

Napomena: Sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poduzeli smo niz mjera kako bismo posjetiteljima i zaposlenicima omogućili što sigurnije uživanje u programima. Punktovi za dezinfekciju bit će postavljeni unutar kompleksa. Stolci će biti postavljeni na propisanoj udaljenosti, posjetiteljima se preporučuje da paze na fizičku distancu te da prije izlaska iz kuće izmjere tjelesnu temperaturu. U slučaju respiratornih problema, temperature iznad 37,2 ili bilo kojih drugih simptoma bolesti, molimo vas da odgodite dolazak. 

Svi programi su besplatni za građanstvo.

Program je sufinanciran sredstvima Grada Zagreba.

Slične objave