Utorak, 21 svibnja, 2024

Svakodnevne plesne večeri uz glazbu od 50-ih do 70-ih u parku Zrinjevac

Od 10. do 19. kolovoza, svaku večer od 20 do 23 sata, Park Zrinjevac ponovno će postati mjesto okupljanja uz opuštenu atmosferu Plesnih večeri koje su dio projekta Zagrebački vremeplov.

Od 50-ih do 70-ih godina prošlog stoljeća omiljena zabava Zagrepčana bili su plesnjaci. Prateći u stopu svjetske trendove i plešući u ritmu najpopularnijih poprockjazz i swing hitova, odrasle su generacije i generacije mladih. Plesne večeri na Zrinjevcu oživljavaju duh nekadašnjih zagrebačkih plesnjaka i nastupa puhačkih orkestara koji su bili jedan od simbola bogatog društvenog života u središtu Zagreba. Uz večernje plesnjake posjetitelji će se na Zrinjevcu moći osvježiti zanimljivom ponudom pića i slatkih delicija.

Plesat će se kod Glazbenog paviljona koji je još 1891. postao prepoznatljivim mjestom održavanja promenadnih koncerata. Razigrat će se plesne cipelice uz ritmove najrazličitijih glazbenih žanrova. Bit će tu swinga i rock’n’rolla, plesat će se charlston jive, salsa i tango. Raznovrsnost glazbenog i zabavnog programa i jesu jedan od glavnih aduta ovoga projekta koji plesom upotpunjuje bogatu ljetnu ponudu metropole. Glazbeni program uživo počinje svaku večer u 20 sati. U slučaju lošeg vremena, koncerti se otkazuju.

Slične objave