Što je iza sebe ostavio novi projekt Okolo koji je upravo završio?

07. srpnja je startao novi projekt posvećen umjetničkom istraživanju Zagreba pod nazivom “Okolo”. Kao što ste mogli vidjeti na stranicama licegrada.hr, redovito smo pisali o novim aktivnostima projekta, a na portalu licegrada.media možete pronaći sve fotografije koje smo zabilježili otkrivajući nova umjetnička djela po Zagrebu.

Nismo uspjeli “pohvatati” sve, no ovim putem želimo povezati sve ono što nas je najviše impresioniralo. Nažalost, mnoge će crteže “odnijeti” kiša, ili jednostavno vrijeme, stoga smo putem naših fotografija uspjeli učiniti sve ono što smo obišli – vječnim.

U članku Pogledajte prve umjetničke intervencije u sklopu novog projekta “Okolo” smo pisali o prvim crtežima koji su se pojavili na zagrebačkim zidovima, a čiji je autor bio Levalet.

Prvi crteži su se našli u Tkalčićevoj ulici, kod kule Lotrščak i na Opatovini.

Nakon Levaleta, došao je na red naš poznati ulični umjetnik Boris Bare. On je iza sebe ostavio crveni tepih kod Zakmardijevih stuba.

Nakon crvenog tepiha, došao je na red umjetnik Mislav Lešić koji je napravio možda i jedan od najdražih crteža svih Zagrepčana – kumicu s jabukama.

Tako je projekt Okolo na Dolac privremeno nastanio još jednu kumicu.

Za kratko ćemo se maknuti od crteža i okrenuti zelenim instalacijama i poeziji.

Put nas je prvo odveo u Kožarsku ulicu gdje se smjestio “Zeleni plafon” Grow Studija, koji nam je pokazao instalaciju s biljkama.

Još smo na botanici, ovaj put idemo u prolaz Harmica gdje se nalazila instalacija “Botanike”.

Nakon zelenila, idemo na poeziju. Eva Milković je u malom prolazu u Tomićevoj (ispod Uspinjače), postavila panoe s poezijom.

Vraćamo se na crteže, točnije na djela umjetnika oakoak. Oakoak je na nekoliko lokacija nacrtao male crteže, poput onih na Zakmardijevim stubama, u Tkalči, na Strossmayerovom šetalištu, u Radićevoj ulici, u Cesarčevoj ulici, na Opatovini, u Bakačevoj ulici i još jednom na Zakmardijevim stubama.

I za kraj, u Ulici Krvavi most smo zabilježili još jedan crtež – čiji je autor Boris Bare.

Naravno, to nije bilo sve što je ponudio projekt Okolo. Projekt je također uključivao instalacije i aktivnosti i u parku Grič, Art Parku, Parku Bele IV i Galeriji Kranjčar.

Iako nismo sve uspjeli obići i fotografirati, bio je gušt lutati po zagrebačkim ulicama samo s “hintovima” gdje su nastala nova djela i fotografirati ih. Kako se pokazao ovaj novi projekt? Sjajno, jedva čekamo drugo izdanje!

Slične objave