Stiže nam nova serija minijaturnih instalacija u sklopu projekta Mali Zagreb

Nova serija minijaturnih instalacija Mali Zagreb inspirirana je obrtima i njihovim radnjama koje su se tijekom povijesti razvijale i mijenjale zajedno s gradom. Obrti su se otvarali i zatvarali. nastajali i nestajali, ali uvijek su imali natpis ili izlog po kojemu su bili prepoznatljivi. Nekih se od njih možemo prisjetiti kroz novu seriju minijaturnih radova.

Na četrnaest lokacija u centru Zagreba postavit će se instalacije koje predstavljaju pažljivo uređene izloge obrtničkih radnji kao što su urarske i krojačke radnje te mjesta za predah i uiživanje, poput slastičarnice i buffeta. Serija radova Mali Zagreb skreće nam pozornost na vrijednost malih stvari u životu, jer se iz njih mogu razviti one velike i značajne.

Autorki projekta su Filip Filković Philatz zajedno sa svojim suradnicima (Mia Martinović, Josip Kresović i Lucija Švob)

“Projekt je nastao od toga da konstantno promatram neke uglove zgrada, rubnike, prostore pločnika na koje nitko ne gleda s takvom pažnjom. Shvatio sam da se tu krije cijeli niz mikroarhitektonskih situacija koje zapravo djeluju kao neki mali životni prostor…” — autor projekta, Filip Filković Philatz

Minijaturni radovi ove su godine potaknuti razvojem i  rastom  upravo onih obrta koji su nastali davno, kao mali obiteljski poslovi te su upornošču i vizijom svojih vlasnika postali uspješni i cijenjeni. Minijaturne su instalacije i dalje postavljene negdje pod našim nogama, zato slijedi kartu, zastani, pogledaj dolje i pronađi Mali Zagreb!

Pogledajte fotogalerije prošlog izdanja projekta Mali Zagreb


Minijature će biti postavljene od 7. svibnja do 30. rujna 2022. godine, a više o samom projektu Mali Zagreb možete saznati na web stranici www.malizagreb.com

Tekst: Turistička zajednica grada Zagreba

Slične objave