Fotogalerija projekta Mali Zagreb: Istražite potpuno novi svijet

Mali Zagreb serija je minijaturnih instalacija postavljenih unutar frekventnih i zanimljivih ulica grada Zagreba. Sićušne kompozicije izgledom podsjećaju na pročelja zagrebačkih stambenih zgrada te na izloge nekada uobičajenih zagrebačkih prodavaonica i obrta.

Ideja radova je reflektirati životni prostor našeg velikog svijeta u minijaturnim proporcijama. Da bismo vidjeli minijaturne instalacije potrebno je zaustaviti se, spustiti pogled i potražiti ih.

Iako su postavljeni u samom centru grada, na jedanaest atraktivnih lokacija, minijaturni radovi Mali Zagreb ipak su na mjestima na kojima ih ne očekujemo – na rubnicima pločnika te u podnožju ograda, zidova i objekata na javnim površinama.

Serija radova Mali Zagreb podsjeća nas na važnost obraćanja pažnje na male stvari u životu i na detalje koji ga obogaćuju. Potiče nas na razmišljanje o gradu kojem živimo, o povijesti i identitetu grada te o nekadašnjem gradskom životu i navikama njegovih stanovnika koji se prepoznaju u izgledu minijaturnih pročelja zgrada i izloga dućana i obrta. Donosi simboliku doma, mjesta koje bi trebalo izazivati snažne osjećaje pripadnosti, sigurnosti i zadovoljstva, osjećaje koji su nam potrebni za kvalitetan život.

U nastavku pogledajte fotogaleriju prvog dana ovog genijalnog projekta.Serija minijaturnih instalacija Mali Zagreb namijenjena je svim stanovnicima Zagreba i svima onima koji će ga posjetiti, od 21. ožujka do 5. rujna 2021. Proljeće i ljeto možete provesti u šetnjama gradom i u potrazi za Malim Zagrebom.

Više o projektu saznajte na malizagreb.com

Slične objave