Stare Razglednice Zagreba

Jedan od najpoznatijih i najprepoznatljivijih aduta platforme Lice Grada su svakako fotgorafije grada Zagreba. Od samog starta ideje platforme Lice Grada tamo 2013. godine, ideja je bila jedna – stvoriti brend prepoznatljiv po zagrebačkih fotografijama, što danas možemo smatrati postignutim.

Izvor: Digitalne zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu | Digitalna obrada: Lice Grada

Kroz godine kreiranja raznog sadržaja objavljenog na portalu licegrada.hr, kao i ostalim stranicama platforme, puno smo tog naučili i dostavili našim dragim čitateljima, a s 2020. godinom na portal licegrada.hr dolazi još jedan fotografski projekt, no ipak u mnogočemu drugačiji od dosadašnjih fotografskih projekata/serijala.

Ovim vam putem predstavljamo projekt – Stare razglednice Zagreba!

Projekt je baš ono što sami naslov kaže – razglednice i vizualni prikazi Zagreba iz 19. i 20. stoljeća. Riječ je o kadrovima koje nitko od naše generacije nije uživo vidio, nego sam preko vizuala koji će se predstaviti ovim projektom.

Sve objave ovog projekta možete pronaći klikom ovdje, a te iste stare zagrebačke razglednice možete pronaći i u sustavu Fotografije Zagreba klikom ovdje.