Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Srpanj bez plastike u Art Parku: Večernje druženje ispunjeno kreativnim aktivnostima

Zelena akcija / FoE Croatia (Zero Waste Croatia Network), članica svjetskog Break Free From Plastic pokreta, i Art Park Zagreb, povodom obilježavanja ‘Srpnja bez plastike’, pozivaju vas da se u srijedu, 15. srpnja u 19 sati pridružite na večernjem druženju ispunjenom kreativnim aktivnostima.

Cilj druženja je skrenuti pozornost na zagađenje plastikom čija je posvemašnja prisutnost dovela do toga da smo ostatke raspadanja plastike, u obliku mikroplastike počeli otkrivati u tlu, vodi, zraku te u hrani koju jedemo, a čija proizvodnja ima razoran učinak na klimatske promjene.

Jedan od načina borbe protiv zagađenja je korištenje i promocija alternative korištenju jednokratne plastike. Osim toga, cilj je njegovati kulturu ponovne uporabe i kreativnog razmišljanja koji je također važan dio borbe za smanjenje zagađenja.

U ponudi imate čak aktivnosti u 3 “slijeda”

1. // Radionica kreativnog razmišljanja i izrade predmeta od iskorištene jednokratne plastike // – s početkom u 19sati.

Na radionicu se možete prijaviti putem poveznice: https://forms.gle/5ZBJdcLY4aUKtzhu7 najkasnije do 13.7 do kraja dana.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika zbog strukture radionice ograničen, tako da požurite s prijavama

2. // Performans “Plastična večera” // – s početkom u 20:30 sati.

Performans će biti iznenađenje, a tematizirat će se lakomisleno unošenje plastike u organizam. Pripremite se za oku ugodnu nelagodu 

3. // Projekcija filma “Story of plastic” // – s početkom u 21:15 sati

Ovaj dokumentarni spektakl The Story of Stuff Project prvi je film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike zaista ne želi da vidite.

Sniman na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930.-ih te mnogobrojne intervjue stručnjaka i stručnjakinja, “Priča o plastici” uvodi nas u katastrofalne posljedice zagađenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Slične objave