Petak, 22 rujna, 2023

Sredinom listopada počinje nova Artionica Galerije Klovićevi dvori

Artionica Galerije Klovićevi dvori ponovno počinje 13. listopada 2018. po otvorenju retrospektivne izložbe hrvatske grafičarke i profesorice Nevenke Arbanas. 

Artionica posjeduje vlastitu grafičku prešu stoga je u pripremi niz grafičkih radionica s nekoliko tema: ProzorOdisejeva barkaPlanetOtisakruke, Pismo. Radionice će voditi mladi umjetnici koji su diplomirali u klasi prof. Arbanas: Maja Blažek, Duje Medić, Marija Tomaz i Mia Vučić koja će ujedno održati predavanje o digitalnoj grafici s prezentacijom kratkog filma i dijapozitiva.

Zasigurno će vam se približiti grafičke tehnike dubokog tiska (bakrorez, suha igla, bakropis, akvatinta), koje su nedovoljno zastupljene u školi jer za to su potrebne veće tehničke pripreme. Zato će svi, ove tehnike i cjelokupni proces izrade grafičkih listova, moći upoznati u Artionici naše Galerije. Sigurni smo da će nekima od vas ovo biti prvi doticaj s grafičkim tehnikama te da ćete uživati u otkrivanju novih načina kreativnog izražavanja.

Zasigurno će svi zajedno prizvati želju za eksperimentiranjem, kombiniranjem tehnika, krenuti od crteža k boji, ponekad se i izgubiti u njima, možda i udaljiti od prvotnog cilja, biti neodlučni u odabiru sredstava i postupaka i kao sama autorica konstatirati: „…ne mogu se odlučiti između linije i mrlje, između sivila i boje, između oblaka i sjene“. No, zasigurno ćete iznenaditi sebe i svoje najdraže.

Sve to i još puno zanimljivih i kreativnih trenutaka doživjet ćete u Artionici Galerije Klovićevi dvori, radnim danom za školsku djecu, a subotom od 13.30  pa do 17.30 sati za građanstvo.

Ulaz je slobodan uz predočenje ulaznice pojedinih izložbi.

Slične objave