Utorak, 21 svibnja, 2024

Sportski Zagreb: Pokrenut tematski portal i promoviran film

Turistička zajednica grada Zagreba je u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom objavila nove internetske stranice posvećene sportu u Zagrebu. Na šest jezika – engleskom, njemačkom, francuskom, španjolskom, talijanskom i, dakako, hrvatskom – na internetskoj stranici https://sport.infozagreb.hr/ pronaći ćete mnogo zanimljivih informacija o sportskim događanjima u gradu, sportskim terenima i drugim mogućnostima. One vas također vode na nostalgično putovanje sportskom poviješću, ali i upoznaju sa znamenitim sportašima koji obilježavaju sportski život Zagreba danas.

Za potrebe promocije Zagreba kao idealne sportske destinacije izrađen je i prigodni film koji je dostupan na službenom YouTube kanalu https://www.youtube.com/user/ZAGREBTOURIST.

„Turistička zajednica grada Zagreba razvija sportski turizam kao posebni oblik turističke ponude koji pridonosi stvaranju nove, kvalitetne i konkurentne pozicije na turističkom tržištu. Zagreb se u više navrata pokazao i dokazao kao vrhunski domaćin brojnim domaćim i međunarodnim sportskim priredbama, uključujući i razna svjetska prvenstva te svjetske kupove. Isto tako, naš grad nudi sjajne prostore na otvorenom i u dvoranama za profesionalno, amatersko i rekreativno bavljenje sportom, kao i za sportske pripreme stranih i domaćih natjecatelja. Naše stranice objedinjuju na jednom mjestu cjelokupnu zagrebačku sportsku ponudu, pružajući tako potrebne informacije na pregledan, učinkovit i efikasan način. Osim toga, nove stranice predstavljaju platformu za konkretne promotivne aktivnosti, koje ćemo pojačati i novim promotivnim filmom posvećenim sportu u Zagrebu. Čestitam ovim putem svim našim olimpijcima i paraolimpijcima na sjajnim rezultatima postignutim na Olimpijskim igrama gdje smo opet pokazali da, iako smo mala zemlja, možemo postići velike sportske uspjehe“, kazala je u povodu pokretanja novih stranica Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba.  

„Razvojem sportskog turizma pridonosimo razvoju cjelogodišnjeg turizma, stoga pozdravljam ovakvu suradnju Turističke zajednice grada Zagreba i Hrvatskog olimpijskog odbora, čime će turisti, posebice ljubitelji sporta, na jednom mjestu imati prilike saznati sve informacije o aktualnim sportskim događanjima te bolje upoznati zagrebačku, odnosno hrvatsku povijest sporta“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

„Zagreb i sport vole se javno i ta ljubav daje sjajne rezultate, na ponos svih građana naše metropole. Osim impresivnih rezultata zagrebačkih sportašica i sportaša kojima promoviraju i grad, i turistički učinci ostvareni kroz sportske priredbe itekako su dio ove priče o uspjehu. Gotovo svake godine imamo i sportske događaje koji bitno utječu na popunjenost turističkih kapaciteta u Zagrebu, a oni već etablirani i svjetski poznati, poput Snježne kraljice ili Hanžeka, čine to dugi niz godina. Zagrebu kao višegodišnjoj europskoj prijestolnici turizma u vrijeme adventskih događaja, sljemenska Snježna kraljica daje dodatan šlag na turističke atraktivnosti u tom razdoblju godine. Obnovljeni RŠC Jarun također nudi priliku za velike sportske događaje europske i svjetske razine pa vjerujem da ćemo uskoro i o njemu više govoriti u kontekstu sportske ponude i sportskog turizma. I brojni manji sportski događaji s dugom tradicijom također znatno obogaćuju sportsku ponudu Zagreba, koja je uistinu raznovrsna i za svaku je pohvalu“, izjavio je Zlatko Mateša, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora.

Tekst: Turistička zajednica grada Zagreba

Slične objave