Srijeda, 21 veljače, 2024

Slatki Zrinjevac je nova zvijezda gastro ponude Adventa u Zagrebu

Najslađi zagrebački park Zrinjevac, kojim šeću generacije Zagrepčana, kao i brojni posjetitelji, odijenuo je svoje adventsko ruho koje će ga krasiti sve do do 7. siječnja. Od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 24 h, subotom od 10 do 24 h te nedjeljom od 10 do 23 h, posjetitelji mogu otkrivati sadržaje, koje je pomno pripremao organizacijski tim RougeMarina. Nakon dvanaestogodišnjeg iskustva u organizaciji događanja i uspješno odrađenog projekta RougeMarin parka, odlučili su organizirati advent na Slatkom Zrinjevcu te pozvati zagrebačke ugostitelje i male obrtnike da s posjetiteljima podijele blagdanske trenutke i uživaju u adventskoj atmosferi. Inspiracija im je bila višestoljetna tradicija licitara, najprepoznatljivijeg zagrebačkog simbola Božića i božićnih blagdana. Upravo se to slatko srce provlači kroz mnoge detalje u samom parku. Marin Medak ponosan je na prvi održivi festival – Slatki Zrinjevac. Baš kako to čine velike europske metropole, uvodi upotrebu porculanskih šalica, kako se ne bi stvarao suvišan otpad. Šalice će se kupovati, a možete ih vratiti ili zadržati za uspomenu. 

Zašto slatki Zrinjevac?

Nemojte da vas ovakav naziv zavara i da pomislite da se odnosi na gastro ponudu, ovo ime upravo želi pokazati kakvo je okruženje na Zrinjevcu. Kućice prepune lokalnih suvenira i božićnih ukrasa, centralni paviljon ukrašen lampicama i sami ugođaj su ono što ga čini slatkim. Ovo je pravo mjesto za obiteljsko druženje ili isprobavanje gastro ponude s prijateljima.

Kai street bar sa svojim bunsima (u slanoj i slatkoj verziji) klasično nas je oduševio, a osim toga od slanog možemo izdvojiti burger od jelena iz kućice Santa’s house i kroštule iz Boogie lab-a.

Za ljubitelje pistacija, na slatkom Zrinjevcu može se isprobati germknedla od pistacija i klasični adventski specijalitet naravno – fritule. U kućici Sugar Daddy tijesto za fritule i preljev od čokolade domaćeg su porijekla, a za one koji su u potrazi za jeftinijim opcijama, u Santa’s house su najpovoljnije fritule na adventu (barem koliko smo mi uspjeli vidjeti).

Svakako super mjesto za uživanje u adventskoj ponudi i ispijanju kuhanog vina u malo drugačijem, homey izdanju.

Upravo je Slatki Zrinjevac sjajan primjer teorije da je vrijeme dosadnih i skupih adventskih kobasica ostalo u nekim drugim vremenima, jer ono što Slatki Zrinjevac danas nudi je bogata i jako fina gastro ponuda koju manifestacija poput Adventa u Zagrebu itekako zaslužuje!

Slične objave