Nedjelja, 10 prosinca, 2023

Široka lepeza jesenskih boja u srcu grada: Bogatstvo Ilice i Britanca

Projekt Ilica: Q’ART – Sve boje Ilice donosi široku lepezu jesenskih boja u srce grada i ukazuje na šarolikost zagrebačke Ilice i Britanskog trga. I ove jeseni organizatori Projekta Ilica: Q’ART Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić umjetnost vraćaju zajednici te bogatim kulturno-umjetničkim programom oživljavaju napuštene prostore grada, čime bude njegov urbani duh, ali i osjećaje društvene empatije i solidarnosti u zajednici. Ilička publika imat će mogućnost podržati lokalne obrtnike i samu umjetnost u zajednici, tijekom čega će uživati u jedinstvenom glazbenom ugođaju te sudjelovati u stvaranju novog urbanog iskustva.

Organizator Projekta je umjetnička organizacija Imagine, a sam Projekt dio je Artupunkture – inicijative i projekta sinteze raznih umjetničkih događanja u gradu Zagrebu, koju organizira Turistička zajednica grada Zagreba. U sklopu Projekta Ilica: Q’ART nalazi se Galerija Ilica s izložbom Društveni procesi, koja će se održati u suradnji s produkcijskim partnerom Hrvatskim društvom likovnih umjetnika, a kustos izložbe je umjetnik Aleksandar Battista Ilić. Umjetnost i kultura vraćaju autentičnu dimenziju života na Ilici koja postaje mjesto društvenog angažmana, a zajedno s građanima postaju ključni pokretač promjena i sredstvo kojim se šalje poruka MI GRAĐANI SMO GRAD!Svaki dan u tjednu bit će obojan drugačijim programom, a različiti bendovi donijet će odličnu energiju u već zagrijanu atmosferu Britanskog trga.

U utorak nas zabavlja Mary May, srijedu će začiniti Doležal/Šestak/Levačić/Šantek Quartet, četvrtak ćemo slušati KozmoDrum, a u petak će radni dio tjedna zaključiti Uzu trio u postavi Pavle Miljenović, Hrvoje Galle i Edi Grubišić koji će predstaviti autorsku glazbu, netom snimljeni umjetnički projekt. Cijeli tjedan na Britanskom trgu gostovat će Radio 808 koji također priprema zabavan i sadržajan program za sve uzraste.

Dvorište 67 otvorit će svoja vrata za posjetitelje i od ponedjeljka do petka organizirat će vrhunsku zabavu pod nazivom PoP Art – qARTist. U dvorište 73 provirite u petak jer će vas ovdje, u Čudnovatom vuglecu dočekati glazbeni program i različite izložbe.

Na Projektu Ilica: Q’ART čeka vas još mnogo toga, a detalje pronađite u programu klikom ovdje.

Tekst: Press

Slične objave