Subota, 15 lipnja, 2024

Sedmi hrvatski biennale ilustracije u Galeriji Klovićevi dvori

Hrvatski biennale ilustracije, međunarodna manifestacija posvećena suvremenoj ilustraciji koja se u Galeriji Klovićevi dvori održava od 2006. godine ove se godine održava po sedmi put.

Iako je brojem realiziranih izložbi još daleko od Italije i Slovačke čije se međunarodne izložbe ilustracija (na Sajmu dječje knjige u Bologni i Biennalu ilustracija u Bratislavi, BIB) održavaju od 1967. godine, pa čak i kaskaju i za susjednim zemljama poput Slovenije i Srbije koje duže priređuju izložbene manifestacije posvećene ilustraciji, organizatori su sretni što je Hrvatski biennale ilustracije došao do svog sedmog izdanja, te je kao takav prihvaćen na pozornici svjetskih ilustratorskih izložbi.

To potvrđuje broj zemalja iz kojih pristižu prijave te količina prijavljenih autora. Tim više što njihova pojava na hrvatskom biennalu nije odavno rezultat izbora njihovih nacionalnih selekcija, već stvar njihove vlastite odluke da se samostalno prijave, ne znajući pri tom hoće li biti uvršteni u izložbu ili ne.

Sedmi hrvatski biennale ilustracije održat će se u Galeriji Klovićevi dvori u periodu od 12. lipnja do 22. srpnja 2018. godine.

Slične objave