Sajmovi hrane i zdravog življenja uskoro na Zagrebačkom velesajmu

Zagrebački velesajam najavljuje SAJMOVE HRANE I ZDRAVOG ŽIVLJENJA kao središnji nacionalni tematski događaj u terminu od 18. do 21. listopada 2018.

Sajam iz godine u godinu bilježi sve veći interes posjetitelja, izlagača i stručnjaka iz branše.

Segment hrane nadopunjen je na ovogodišnjem izdanju kao prirodan slijed, ali i potreba proširenja tradicionalnih Sajmova zdravog življenja koji su svojim prepoznatljivim segmentima OrganicaAPItera i Mystic svrstani u vrh ponude ovakvih tematskih događanja.

Cilj projekta je promocija kvalitete hrvatskih proizvoda, a u suorganizaciji Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Od teme hrane posjetitelji mogu očekivati proizvode čiji nazivi su zaštićene oznake izvornosti, zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla, proizvode hrvatskih farmi i polja, ekološke proizvode, hrvatske otočne proizvode te proizvode nosioce oznaka Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko.

Izlagački segment sajmova obuhvaća četiri programske cjeline:

  • Hrana: hrana u najširem smislu: voće, povrće, mliječni proizvodi, pića i napitci, delikatesna hrana, začini ..
  • Organicaorganski certificirana hrana i proizvodi, biodinamička proizvodnja, ljekovito bilje, oprema za pripremu zdrave hrane, proizvodi od industrijske konoplje ..
  • APIteramed i proizvodi od meda, apiterapija, apikozmetika ..
  • Mysticprirodna, energetska i duhovna medicina – aromaterapija, akupresura, su-jok, ayurveda, feng shui, tehnike za sklad duha i tijela, masaža, bioenergoterapija, zvukoterapija ..

Konferencije i predavanja

Uz izložbeni dio, sajam prate stručni skupovi i konferencije na aktualne teme značajne za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje, podizanja konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvoda, usklađivanja zajedničke poljoprivredne politike u Europskoj uniji i s tim u vezi potrebnih reformi u Republici Hrvatskoj, pružanja pomoći domaćim poljoprivrednim proizvođačima pri podnošenju zahtjeva za novčanim potporama, financiranja poljoprivrede i prehrambene industrije bespovratnim sredstvima EU.

Predavanja, radionice, fenomeni i glazba

Bogat i kvalitetan program koji prati Sajmove zdravog življenja naš je trademark. Svake godine se priprema sa posebnom pažnjom i sa vrsnim predavačima i gostima na zadovoljstvo svih posjetitelja.

Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska poljoprivredna agencija i Hrvatski pčelarski savez prvi dan sajma organiziraju MEDNI DORUČAK S HRVATSKIH PČELINJAKA s ciljem promocije domaće proizvodnje meda koji je proizveden na hrvatskim pčelinjacima, a označen znakom Hrvatske poljoprivredne agencije Med hrvatskih pčelinjaka.

Najavljujemo APITEKU, mjesto koje će biti centar edukacije za djecu i odrasle o pčelama i pčelinjim proizvodima. Hrvatsko apiterapijsko društvo održat će niz radionica o izradi api preparata (različitih mednih mješavina koje možete izraditi u vlastitoj kuhinji), api kozmetike (medena krema) te apiaromaterapijskih pripravaka. Također će organizirati i 3. Hrvatski simpozij o vrijednosti pčelinjih proizvoda u očuvanju zdravlja.

Poznati aromaterapeuti Mary Novosel i Saša Radulović uvest će sve zainteresirane posjetitelje u čaroban svijet aromaterapije.

Mary Novosel će demonstrirati kako izraditi prirodnu pastu za zube ili prirodne bombone, a Saša Radulović će održati predavanje o mogućnostima primjene eteričnih ulja.

Očekuju vas brojne radionice kuhanja, predavanja o prirodnoj kozmetici, tehnike disanja, zvučne kupke, Kundalini yoga, Noć gongova – gong puja.

Ništa manje zanimljiva nisu ni predavanja na temu podizanja kvalitete života, o važnosti i primjeni Bachovih kapi te radionice opuštajuće meditacije.

Saznajte sve o čudesnom djelovanju aloe vere i njezinoj upotrebi u detoksikaciji i regulaciji tjelesne težine te pedijatriji.

Ivana Loina, dermokozmetičar i profesionalni make up artist održat će radionicu o mineralnom make upu.

Subota popodne rezervirana je za NA RUBU ZNANOSTI s Krešimirom Mišakom i velikim brojem zanimljivih predavanja:

  • Fenomen izvanzemaljskih otmica – Tamara Vrančić Sokač,
  • Voda – informacijski i komunikacijski kapaciteti – Ninoslav Novak,
  • Nevidljive stvarnosti – u objektivu – Krešimir Mišak,
  • Piano medicine – utjecaj glazbe na zdravlje – Joe Meixner.

Ulaz na Sajmove hrane i zdravog življenja za sve je posjetitelje besplatan!

Slične objave