Subota, 15 lipnja, 2024

Punk’s Not Dead izložba i aukcija w. Don Letts (UK) u The Garden Breweryju

Gotovo prije pet desetljeća počela je nova era i graffiti scena se pojavila na zapadu, a kao početak uzimamo 1971. godinu kada je The New York Times objavio članak o umjetniku Taki 183, nakon čega su se pojavili bendovi poput New York Dolls, Suicide, Death i NEU. Punk i graffiti imaju očitu poveznicu, uspostavljena je i u Zagrebu, s punk rock ulicom koja odaje počast punk legendama. Lokalni graffiti umjetnik Leon GSK nastavlja sa svojim punk rock intervencijama u prostoru, pokazujući 12 portreta punk umjetnika koji su obilježili glazbu, pop kulturu i umjetnost.

Putujuća izložba staje u The Garden Breweryju u subotu, 2. studenog 2019. godine, od 18:00, a uklopit će radionicu, izložbu, humanitarnu aukciju i glazbeni program.

Dođi na graffiti radionicu, saznaj sve o povijesti graffita, nauči osnove crtanja, uživaj u Garden pivu i oslikaj zid! Učit će vas Leon GSK, graffiter par excellence.

The Garden Brewery donirat će 5 radova s izložbe ‘Punks Not Dead’ za humanitarnu aukciju, a sav profit ide u Fond Desa i Jerko Baković Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost, koja podupire siromašnu djecu i mlade.

Kao poseban glazbeni gost iz UK-a dolazi Don Letts, DJ, glazbenik, i filmski redatelj, kao i BBC Radio 6 domaćin. Poznat po tome što je bio The Clashov snimatelj, režirao je filmove poput The Punk Rock Movie, te ima veliko iskustvo iz punk ere. Ovoga puta zavirit će u reggae tonove koje će uklopiti u svoj set.

Pridružuje mu se MMMenigaa sa svojim Punk-Reggae Fiesta vinyl setom. Jedan od najaktivnijih promotera na domaćoj sceni, čovjek iza PDV etikete, Seasplash festivala, glazbenih događaja, svoj put je počeo svirajući u bendovima Nula i Radikal Dub Kolektiv. Slične melodije kakve je Don Letts vrtio punkerima u londonskom klubu 100 krajem 70-ih, MMMeniga je vrtio u Močvari kroz koncertni-clubbing ‘Punk-Reggae Fiesta’ početkom ovog stoljeća.

Izložba je na rasporedu 2. studenog 2019. godine od 18 sati.

Ulaznice se prodaju po 50 kn, a sva zarada do početka after-partyja izložbe u 20:00 ide u humanitarne svrhe. Nakon toga su ulaznice dostupne po 70 kn. Ulaznice su također dostupne u pretprodaji na Entrio.hr.

Dodatne informacije možete saznati na Facebook eventu.

Slične objave