Proslava prvog rođendana medijskog dijela platforme Lice Grada

Sljedeća dva i pol mjeseca platforma Lice Grada slavi nekoliko obljetnica, a prva od njih je posvećena prvom rođendanu medijskog dijela platforme – Lice Grada Media (licegrada.media).

Od prvog dana postavljanja Lica Grada na internet (u srpnju 2013. godine), cijeli je koncept bio orjentiran oko fotografija, zbog čega je 24. svibanj 2018. godine izrazito bitan za cijelu platformu. Lice Grada Media je portal gdje možete pronaći sve one fotografije objavljene na ovom portalu, kao i desetke tisuća drugih fotografija.

Ti deseci tisuća fotografija (trenutno preko 33.000 njih) nalaze se u bazi zagrebačkih fotografija koja nosi ima Zbirka_LG. Ponosni smo na sve klijente sustava Zbirka_LG, a posebno bi istaknuli Turističku zajednicu grada Zagreba, te Zagrebački orkestar ZET-a.

U potrazi za najboljim formatom portala koji bi najbolje prikazao njegovu svrhu, u prvih godinu dana rada napravljeno je nekoliko manjih izmjena (19. rujna 2018., 24. veljače 2019.), te je posljednja aktualna od 26. ožujka 2019. godine, a nosi oznaku licegrada.media 2.0.

Već spomenutu bazu zagrebačkih fotografija možete pronaći na licegrada.media/zbirka, dok zadnje fotografije koje su dodane u sustav (točnije, zadnje 24 fotogalerije) možete pronaći na licegrada.media/live.

U sklopu platforme Lice Grada, nalazi se i brend LG_1 koji označava projekte koji su motivirani različitim temama oko grada Zagreba, a mogu biti vezani uz lokacije, aktualna događanja, fotoreportaže te slične projekte. Sve projekte unutar brenda LG_1 možete pogledati na licegrada.hr/lg1.

Ovim bi se putem zahvalio svim pratiteljima na društvenim mrežama, čitateljima, prijateljima platforme, klijentima i suradnicima koji od prvog dana prate i podržavaju rad platforme Lice Grada.

Ivan Klindić

Slične objave