Subota, 18 svibnja, 2024

Proljetna manifestacija zagrebačkih proizvođača suvenira

Zagrebački proizvođači suvenira ponudit će svoje unikatne proizvode po prvi puta na Europskom trgu u sklopu „Proljetne manifestacije zagrebačkih proizvođača suvenira“ u organizaciji Sekcije proizvođača suvenira pri Udruženju obrtnika Grada Zagreba.

„Proljetna manifestacija zagrebačkih proizvođača suvenira“  održavat će se u razdoblju od 7. do 14. travnja 2022. godine na kojem će svoju ponudu prezentirati devet zagrebačkih obrtnika.  Svi posjetitelji moći će pronaći široku paletu ručnih unikatnih radova. Svečano otvaranje Sajma održat će se 

10. travnja (nedjelja) 2022. godine u 11:00 sati na Europskom trgu

na kojem će prisustvovati predsjednik Udruženja obrtnika Grada Zagreba Antun Trojnar s predstavnicima Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta te predstavnici Grada Zagreba.

Nezaobilazni štand sigurno će biti onaj s medenjacima i licitarskim srcima tradicijskog obrta Tomica Marica, vl. Ljiljane Milla,  koja  ljubav prema izradi licitara gaji od djetinjstva. Oni su ujedno i jedini proizvođači licitara u Gradu Zagrebu.

Uz njih moći će se pronaći elegantni srebrni nakit s pečatom koji je izradila Sanja Kemenović, vl obrta Krasne stvari. Tu su i neobične minijature obrta Sounds mini, vl. Gorana Maretića koji je asortiman minijatura u konzervama upotpunio izradom anđela pod nazivom Strangels. Obrt Farbica, vl.  Draženke Kubat, razveselit će  svojom bogatom ponudom ručnih radova u različitim materijalima, s nezaobilaznim zagrebačkim motivima. Tu su i  već prepoznatljive i uvijek privlačne drvene igračke obiteljskog obrta Mikuš, vl. Tomislav Mlinarić,  kao tradicijski proizvodi Hrvatskog Zagorja. Jarkih su boja i ukrašene cvjetovima i  geometrijskim uzorcima. Unikatan nakit od mjeda, bakra i aluminija, visoke estetske vrijednosti u izradi vlasnice Antice Tomić iz obrta Ata4art stvoren je s puno ljubavi, vremena i užitka utkanih u svaki komad. 

Obrt Doris Art, vl. Doris Koritnik oduševiti će ručno oslikanim artiklima od stakla i keramike, reljefno i vjerodostojno oslikanim autentičnim motivima Zagreba i njegovih znamenitosti. Bogatu ponudu ručnih radova od drva i stakla moći će se naći na  štandu Klupica vl. Dijane Hrga Smoljo. Očekuje vas široka paleta proizvoda namijenjena djeci i odraslima   izrađena u različitim bojama i motivima. Na štandu  umjetničkog obrta Art HD, vl. kiparice, Danijela Halužan Glumbić  možete pronaći originalne keramičke uporabne predmete i suvenire sa zagrebačkim motivima kao što su Kula Lotrščak, šestinski kišobran i licitarsko srce.

Pozivamo građane da prošeću „obrtničkim kutkom“ na Europskom  trgu i na taj način pruže podršku zagrebačkim obrtnicima i njihovim originalnim proizvodima iz vlastitih radionica, ali i pronađu poklon kako bi obradovali sebe ili iznenadili svoje najmilije. U skladu s proljetnim šarenilom očekuju vas nastupi KUD-ova, dječjih zborova i druga brojna iznenađenja.  Tu su i  svakodnevne prezentacije obrtnika izlagača  koje možete pogledati ispred njihovih štandova.

Tekst: Press

Slične objave