VijestiDogađanja u ZagrebuPremijera predstave "Tajna dvorca strave" u Kazalištu Trešnja

Premijera predstave “Tajna dvorca strave” u Kazalištu Trešnja

Kazalište Trešnja najavljuje premijeru predstave “Tajna dvorca strave” koja će se održati u petak, 27. travnja 2018. godine s početkom u 19 sati.

Tajna dvorca strave napeta je priča koju za djecu i mlade predstavlja slavni filmski redatelj Alfred Hitchcock.

Popularni krimić “Tajna dvorca strave” objavljen 1964. godine, autora Roberta Arthura Jr., u kazalištu Trešnja uprizorit će redateljica Nina Kleflin.

Vizual: Zdenko Bašić

Priča je to o prijateljstvu, zajedništvu i odrastanju troje dječaka osnovnoškolske dobi. Po nalogu slavnog redatelja Alfreda Hitchcocka, koji traži idealnu lokaciju za svoj film, dječaci kreću u pustolovinu i otkrivanje zagonetki u napuštenoj kući u kojoj se navodno pojavljuju duhovi i sablasti. Radnja se zbiva sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća, kada mladi detektivi, kako sami sebe nazivaju protagonisti priče, nisu mogli računati na pomoć tehnologije. Mogli su se samo osloniti na svoje ideje, znanje i pristup knjižnici.

Foto: Damil Kalogjera / Kazalište Trešnja

Predstava “Tajna dvorca strave” istovremeno se obraća i djeci i odraslima, a namijenjena je publici starijoj od devet godinu koju će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima Naposljetku, pokazat će gledateljima da se ne treba bojati nepoznatog i da se vlastitim snagama može sve riješiti.

Trojicu detektiva glumit će mladi Trešnjini glumci Luka Bulović, Matija Čigir i Silvio Mumelaš. Alfreda Hitchcocka utjelovit će Hrvoje Barišić, a u ostalim ulogama nastupaju Krunoslav Klabučar, Radovan Ruždjak, Kruno Bakota, Jure Radnić, Tvrtko Jurić i Vanda Vujanić Šušnjar. Predstava je namijenjena publici starijoj od devet godina, koju će potaknuti na kritičko promišljanje i rješavanje zagonetki zajedno s mladim detektivima.

Foto: Damil Kalogjera / Kazalište Trešnja

Scenograf predstave je Osman Arslanagić, kostimografkinja je Sara Lovrić Caparin, glazbu oblikuje Nikolina Belan, a rasvjetu Aleksandar Mondecar.

Premijera predstave zakazana je za 27. travnja 2018. godine, a svi zainteresirani mogu ju pogledati 28. travnja, te 05. svibnja.

Naslovne teme