Postoji nekoliko projekata, što aktivnih što završenih, koje sam pokrenuo unazad nekoliko godina u sklopu samog brenda Lice Grada. Neću pričati priču o svakom pojedinačno, već o samo jednom – Puls jednog grada.

*Ako vas zanimaju drugi projekti, pogledajte stranice licegrada.hr/projekti i licegrada.hr/lg1 (fotografski projekti).*

Projekt PJG sam definirao na sljedeći naćin: ““Puls jednog grada” projekt je zagrebačkog portala Lice Grada koji vam donosi život sa zagrebačkih ulica.”, a možda i najbolji opis samog projekta glasi:

“Grad je živi organizam kojeg čine ulice i trgovi, priroda i arhitektura, a što je najvažnije: tradicija i ljudi. To je puls jednog grada.”

Definicija projekta Puls jednog grada

Zapravo je riječ o galerijama koje su tematski povezane u kontekstu lokacija, dobu dana i slično, ili su jednostavno sastavljene od fotografija koje su nastale u nekim od šetnjih gradskim ulicama, trgovima, parkovima…

Osim što sve galerije projekta možete pogledati na portalu licegrada.hr, također je bitno napomenuti da se sve fotografije, kao i brojne neobjavljene na portalu, mogu pronaći u sustavu Zbirka_LG – inače kreativni naziv za bazu zagrebačkih fotografija platforme Lice Grada.

S današnjim danom (danas je 6. svibnja 2020. godine), u sustavu Zbirka_LG nalazi se gotovo 1.800 fotografija, a možete ih pogledati klikom ovdje.

Prošlo je čak šest mjeseci od objave zadnje galerije projekta Puls jednog grada, a razloga je nekoliko – nedugo nakon zadnje objave počele su pripreme za Advent u Zagrebu, zatim je počela 2020. godina – a svi ćemo pamtiti proljeće 2020. godine po… sve znate. S obzirom da je Puls jednog grada serijal koji se ne veže uz aktualna događanja u gradu, nego je na neki način – neutralan – privremeno je stavljen na pauzu.

Iako je Puls jednog grada jedna od stalnih rubrika projekta Kronike, privremeno je stavljen na “sleep mode” zbog aktualnog stanja u Zagrebu koje dokumentira serijal Neki drugi Zagreb.

Opis serijala Neki drugi Zagreb je dokumentiranje života na zagrebačkim ulicama za vrijeme pandemije koronavirusa i oporavka grada od teškog potresa iz ožujka. S obzirom da se život polako vraća na zagrebačke ulice, serijal Neki drugi Zagreb će biti zaključan – nadam se zauvijek, a na scenu se vraća Puls jednog grada – uz možda i novi tematski serijal.

Upravo zadnja rečenica je razlog ovom članku.

Sve dosad objavljene galerije serijala Puls jednog grada pogledajte klikom na grafiku ↓ a više o samom projektu pročitajte na licegrada.hr/pulsjednoggrada. Nadam se da će kroz par dana na portalu osvanuti i prva ovogodišnja galerija serijala PJG!

– Google oglasi –