Peterostruka dobitnica nagrade Grammy nastupa u KD Vatroslav Lisinski

0
219

Peterostruka dobitnica nagrade Grammy, Dianne Reeves, jedna je od naistaknutijih jazz pjevačica na svijetu, a svoj talent će predstaviti Zagrepčanima 20. ožujka u KD Vatroslav Lisinski.

Svojim glasom Dianne Reeves je obogatila film Georgea Clooneyja “Good Night and Good Luck”, koji je dobio šest nominacija za nagradu Oscar, dok je Reeves osvojila Grammy za interpretaciju u kategoriji Najboljeg jazz pjevača.

Prvi album naziva “Welcome to My Love” objavila je davne 1982. godine, dok je njezin aktualni album “Beautiful Life” objavljen prije tri godine. Slušatelja vodi na glazbeno putovanje od dvanaest pjesama s obradama “Waiting in Vain” Boba Marleya, “Dreams” Fleetwood Mac, “I Want You” Marvina Gayea i “32 Flavors” Ani Difranco. Donosi najbolje od jazz glazbe 21. stoljeća, u kojoj se vješto prožimaju elementi R&B, pop i latino žanrova.

Na glasoviru će nastupati Peter Martin, na gitari Romero Lubambo, na kotrabasu Reginald Veal a na bubnjevima Terreon Gully.

Koncert će se održati 20. ožujka 2018. u 20 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, a više o koncertu i o ulaznicama možete saznati na stranicama organizatora.