Otvorenje jubilarnog desetog izdanja Izložbe hrvatskog dizajna

U četvrtak 25. listopada 2018. u 20 sati u Muzeju za umjetnost i obrt i Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu otvara se jubilarna deseta Izložba hrvatskog dizajna, izložbeni pregled najbolje hrvatske dizajnerske produkcije u protekle dvije godine.

U sklopu ovog izdanja izložbe, koju Hrvatsko dizajnersko društvo organizira od 1999. godine, predstavit će se 243 rada, od toga 212 profesionalnih i 31 studentski, a izložbu prati i novo izdanje publikacije Pregled hrvatskog dizajna na 480 stranica. Izložba ostaje otvorena do 25. studenog 2018.

Radovi će se predstaviti u osam kategorija:

  • Dizajn vizualnih komunikacija,
  • Dizajn u digitalnim medijima / dizajn interakcija,
  • Dizajn ambalaže,
  • Industrijski / produkt dizajn,
  • Prostorne i grafički intervencije i sistemi,
  • Modni i odjevni dizajn,
  • Cjeloviti projekt/proizvod i
  • Koncept / inicijativa / kritički dizajn.

Cilj izložbe je zabilježiti stanje dizajnerske profesije unutar dvogodišnjeg razdoblja, prostrti pred publiku panoramsku sliku visoko postavljenih profesionalnih standarda te relevantnih tendencija koju želimo zabilježiti kao svojevrsni oslonac i podsjetnik za budućnost.

Strogom selekcijom prijavljenih radova izdvaja se i vrednuje najbolje u suvremenom hrvatskom dizajnu, te uspostavlja i održava visoke kvalitativne kriterije i standarde u suvremenoj produkciji.

Izložba 1718 teži obuhvatiti ukupnost dizajnerskog stvaralaštva u Hrvatskoj – od tržišno orijentiranih projekata do onih nastalih u neprofitnom, kulturnom i istraživačkom kontekstu, a osim profesionalne produkcije, izložba prikazuje i najbolja studentska ostvarenja s domaćih dizajnerskih fakulteta. Taj dio selekcije i ove godine bit će prikazan izdvojeno iz središnjeg prostora izložbe, Muzeja za umjetnost i obrt – u susjednom prostoru Izložbenog salona Izidor Kršnjavi.

Sve dodatne informacije možete pronaći na stranici dizajn.hr.

Sadržaj donosi:

 

Slične objave