Utorak, 5 prosinca, 2023

Otvorenje izložbe “Cross Dissolve III – Kozmolom” u Centru KNAP

Centar KNAP vas poziva na otvorenje izložbe “Cross Dissolve III – Kozmolom” autorice Nine Iris Bešlić.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 05. listopada 2018. godine s početkom u 19 sati u Galeriji Događanja Centra KNAP.

O radu

Dosta dugo se držala ustaljena predrasuda kako su znanost i umjetnost dvije različite kategorije. Dva različita jezika. Dva različita svijeta. Razum naspram iracionalnom. Konkretno naspram efemernom. Ipak, već neko vrijeme živimo u svijetu pluralizma, svjesni ograničenja i netočnosti tako pojednostavljenih i uskogrudnih razmišljanja, suočeni s nepojmljivom složenošću svega što nas okružuje. Iako je to teško dokučiti, ipak je garancija slobode. Življenja. Stvaranja.

Znanost i umjetnost nisu više isključive kategorije (ako su uopće ikada i bile). Kreativnost, znatiželja, istraživanje novoga, pomicanje granica, stvaranje – sve su to kvalitete koje podjednako posjeduju i dobri znanstvenici i dobri umjetnici. I tako je oduvijek.

Nina Iris Bešlić je jedna od onih umjetnica kojima je takav pristup dio njenog umjetničkog nerva: od samog početka njezina izrazita znatiželja često je nalazila put u različitim umjetničkim eksperimentima koji su vodili do novih spoznaja i rješenja i time otvarali vrata nekim novim izazovima. Pri tom su uvijek prisutni i procesualnost, višegodišnje promišljanje ili istraživanje istoga, a nerijetko i interdisciplinarnost. Piše u katalogu izložbe Anita Kojundžić Smolčić.

Izložbu možete pogledati do 26. listopada 2018. godine.

Slične objave