Subota, 25 svibnja, 2024

Otvorenje izložbe “Cosi fan tutte na kon(op)cu” u galeriji ALU Šira

Danas se u Galeriji Šira (Preradovićeva 13) otvara izložba “Cosi fan tutte na kon(op)cu”, izložba scenografije i kostimografije opere “Cosi fan tutte”.

Izložba se otvara u galeriji ALU Šira, a riječ je o nastavku umjetničkog projekta sljedećih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Muzičke akademije, Akademije likovnih umjetnosti, Akademije dramske umjetnosti, Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Arhitektonskog fakulteta-studija dizajna.

Izložba “Cosi fan tutte na kon(op)cu” sažima kreativan proces rada od ideje do izvedbe scenografije i kostimografije opere “Cosi fan tutte” W. A. Mozarta, izvedene u svibnju ove godine u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Zajednički operni projekt pet sveučilišnih sastavnica (MUZA, ADU, ALU, TTF i AF-SD) okupio je ove godine više od 150 studenata, profesora i kazališnih profesionalaca. Scenski dizajn sukreirali su studenti kostimografije, scenografije, animacije, scenskog slikanja, oblikovanja svjetla i oblikovanja projekcija. Oblikujući “Cosi” studenti su prošli cosifantutte kazališni proces – od čitanja i slušanja opere, susreta s redateljicom i izvođačima, razvijanja koncepata, skica i nacrta, potrage za materijalima i scenskim i kostimskim elementima, do izrade u scenografskim i kostimografskim radionicama i, napokon, sudjelovanja u izvedbama.

Izložbu možete pogledati do 03. srpnja 2018. godine, a više informacija možete pronaći na Facebook eventu organizatora.

Slične objave