O počecima i novoj sezoni: Platforma Lice Grada po osmi put

Možda bi početak nove sezone platforme Lice Grada trebao započeti nekim inspirativnijim tekstom, no rijetko kada tipkovnica podno mojih prstiju doživi take velike i motivirajuće riječi. Ipak, moj primarni alat su fotografije, zato i postoji Lice Grada. No, ako ovih dana nisam od velikih riječi, zašto uopće pišem nešto?

Naime, s današnjim danom, 1. rujna 2020. godine, starta OSMA sezona platforme Lice Grada. Nešto više o sezonama sam pisao krajem sedme sezone, i to u članku Prvih sedam godina platforme Lice Grada i najava nadolazeće 8. sezone: Novi početak.

Novi početak?

Oduvijek me je početak rujna asocirao na nove početke, a danas kada imam vlastiti posao u sklopu kojega se brinem o cijelom jednom sustavu, što poduzetničkom, što kreativnom sektoru, zadnjih mi godina početak rujna znači više no ikad! Prije je to bio početak škole, što mi je kao i većini klinaca bilo totalno “bljak”, a danas sam s početkom rujna totalno nabrijan, spreman na nove radne pobjede, čak i u vrijeme ove katastrofe što pogađa svijet, kako po pitanju zdravlja, tako i po pitanju gospodarstva i ekonomije.

Već sam krenuo realizirati neke zamisli i projekte, a na nekim ću postojećim projektima raditi još jače. Znate kakva je globalna situacija po pitanju pandemije koronavirusa i kako je to utjecalo na hrvatsku ekonomiju, zbog čega vlada veliko negativno ozračje, pogotovo po pitanju poduzetničkog sektora.

Iako nisam negativan po prirodi, nemoguće je ostati otporan na ove priče s kojima smo bombardirani gotovo svakodnevno, no – nema stajanja. Sjedenje, jadanje i plakanje zbog teške situacije nikome nije pomoglo, stoga je moja filozofija drugačija – samo akcija može donijeti neku promjenu i napredak.

Nema stajanja.

Također, kako vas ne bi zatrpavao već napisanim informacijama, pozvat ću te da pročitate gore navedeni članak (ili jednostavno kliknete OVDJE) gdje možete saznati što je sve obilježilo prošlih 7 sezona platforme Lice Grada.

O prethodnim sezonama

Kakav je plan za 8. sezonu, tj. za period 2020./2021. godine?

Nikada nisam govorio o svojim idejama i planovima, ali ono što mogu reći je da sam intenzivno počeo raditi s već postojećim projektom Puls jednog grada, o čemu možete više pročitati u članku Projekt Puls jednog grada: Novi koncept i rast broja galerija.

Tu je i dalje aktivan rad na zanimljivim fotoreportažama tematski orjentiranim na grad Zagreb, zatim fotografsko praćenje događanja u gradu, pisanje najava i aktualnih tema o gradu Zagrebu, ali i rad na pisanju novih članaka za portal Stari Zagreb i slične povijesne rubrike portala Lice Grada.

Naravno, mali je to dio priče o planovima platforme Lice Grada. Vjerujem da je za uspjeh potrebno izgraditi dobre temelje, ali i konstantno graditi na njima, stoga ću se toga čvrsto držati u narednih 10-ak mjeseci, ali i dalje.

I za kraj, za sve koji prvi put čitaju ovaj tekst i pitaju se tko to stoji iza najdivnijeg zagrebačkog portala koji objavljuje najbolje zagrebačke fotografije koje ste ikad vidjeli (mooooožda je to netko i pomislio), više o meni možete saznati u objavi koja glasi Lice iza Lica Grada, napisanoj 2019. godine.

Hvala svima na čitanju i praćenju!

Ivan

Slične objave